COVID-19: Nemška kanclerka Angela Merkel v karanteni!

Datum:

Nemška kanclerka Angela Merkel se je odločila za samokaranteno na njenem domu, potem, ko je bila v petek v stiku z zdravnikom, pri katerem so kasneje potrdili okužbo z novim koronavirusom. Epidemija se sicer v Nemčiji hitro širi, zato so že sprejeli stroge ukrepe za zajezitev virusa.

Nemška kanclerka Angela Merkel se je odločila za samokaranteno, ki jo bo preživela na svojem domu. Do tega je prišlo po tem, ko je bila v stiku z zdravnikom, pri katerem so kasneje potrdili okužbo z novim koronavirusom. Kot poroča Breitbart, je tiskovni predstavnik nemške vlade Steffen Seibert novinarjem sporočil, da je bila v stiku z zdravnikom v petek, ko je prejela cepivo.

Pandemija se hitro širi tudi v Nemčiji, kjer so zabeležili prek 90 smrtnih žrtev, število okuženih z novim koronavirusom pa je že preseglo 20 tisoč. Merklova je epidemijo opisala kot največji izziv po drugi svetovni vojni in pozvala k skupnemu ukrepanju.

Država je že sprejela tudi stroge ukrepe, med drugim so prepovedana druženja več kot dveh ljudi izven domov in delovnih mest.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Aktivistični levičarski norci jih v ZDA končno dobivajo po grbi

Študentski "revolucionarji" v ZDA so jih začeli dobivati po...

Fico ni več v smrtni nevarnosti

Slovaški premier Robert Fico ni več v smrtni nevarnosti,...

[Ekskluzivno] Brutalne čistke Svobodnjakov: Doktorja kemijskih znanosti vrgli na cesto

Jutri bi se moral Zvone Čadež, odstavljeni direktor URI...

Prekršek za izmaličen obraz, obsodba za nekaj besed proti prvorazredni

"Zanimivo, da je fizični napad na nekoga lahko tudi...