V Sloveniji že 9 smrtnih žrtev, z rekordnimi 70 novimi okužbami pa se je število primerov povzpelo na 632!

Datum:

Kot je sporočila vlada, je bilo v četrtek zabeleženih 70 novih okužb s SARS-CoV-2, virus pa je terjal še dve smrtni žrtvi.  STA poroča o skupno 9 smrtnih žrtvah. Hitro se polnijo tudi bolnišnice, trenutno se po Sloveniji zdravi kar 90 bolnikov s COVID-19, od tega 22 na enotah intenzivne terapije. Uradni govorec vlade Jelko Kacin je na današnji tiskovni konferenci napovedal, da bodo vsi, ki bodo prišli z žariščnih območij, napoteni v karanteno.

Vlada Republike Slovenije je sporočila, da je bilo do 26. marca do 24. ure v Sloveniji potrjenih rekordnih 70 novih okužb z novim koronavirusom SARS-CoV-2, skupno število primerov okužb je tako naraslo na 632. Skupno je hospitaliziranih že 90 oseb, od tega se jih 22 zdravi na enotah intenzivne terapije.

V četrtek je bilo po navedbah vlade v Sloveniji izvedenih 1.075 novih testov, skupno število testov tako znaša 19.018.

Dve novi smrtni žrtvi
Naglo se je začelo povečevati tudi število smrtnih žrtev novega koronavirusa, tokrat sta bili v obdobju enega dne prvič zabeleženi dve smrtni žrtvi. Tudi v petek sta za boleznijo covid-19 umrli še dve osebi, tako se je skupno število umrlih povzpelo na devet, so za STA pojasnili v Uradu vlade za komuniciranje. Danes o smrtih poročajo iz Šmarij pri Jelšah in z Golnika, v četrtek pa sta prav tako umrli dve osebi.

Vsi, ki bodo prišli z žariščnih območij, bodo napoteni v karanteno
Uradni govorec slovenske vlade Jelko Kacin je danes napovedal, da bodo v prihodnje vsi Slovenci, ki se bodo vrnili z žariščnih območij pandemije novega koronavirusa, napoteni v karanteno. Do zdaj so v Sloveniji izdali odločbe 445 osebam, ki so že v karanteni.

Ponoči je s posebnim letalom iz Španije priletelo 41 Slovencev. Na letalu je bilo tudi osem Avstrijcev, ki so nadaljevali pot v Avstrijo. Kot je na današnji novinarski konferenci povedal Kacin, je bil polet izveden ob visokih zaščitnih ukrepih, ob prihodu pa so potniki opravili zdravniški pregled. Nato so jih odpeljali v 14-dnevno karanteno v velenjski hotel Paka, ki je vladi v uporabo ponudila družba Hisense Gorenje, poroča STA.

Ker je Španija posebej rizično območje, bodo v prihodnje vsi potniki, ki bodo prišli od tam, napoteni v karanteno. “Prav je, da svojci to veste in da ste na to pripravljeni,” je dejal Kacin. Ob tem se je zahvalil za razumevanje lokalnemu prebivalstvu v Velenju. “Slovencev v tujini je še veliko in to je lep primer solidarnosti, ki je tako ključen v tem težkem času. Upam, da bo to navdih tudi za druga podjetja s prostimi nastavitvenimi kapacitetami,” je še pozval Kacin.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Zver: Gasilstvo je nacionalno bogastvo

"Danes sem se v cerkvi Sv. Urbana v Destrniku...

Pod Golobom je vse slabše

Fiskalni svet, neodvisni in samostojni državni organ, ki nadzira...

Andrej Lokar: Levica je družbeni inženiring iz politike prenesla v kulturo in izobraževanje

"Svetovna levica je v nekakšni predslutnji (v resnici: zaradi...

Afera na Švedskem: Policistke spale s pripadniki migrantskih tolp in izdajale podatke

"Zelo resno je," je dejal premier Ulf Kristensen, potem...