Razsežnosti epidemije šele zdaj postajajo jasne, bo Šarec odgovarjal za svoje neukrepanje?

Foto: STA

Z zamikom v Sloveniji postajajo jasne prave razsežnosti posledic epidemije, zabeležili smo že tri smrtne žrtve, število okužb s SARS-CoV-2 pa je do ponedeljka naraslo na 442 primerov. Vztrajno se polnijo tudi oddelki intenzivne terapije po Sloveniji, kar je v veliki meri posledica počasnega ukrepanja vlade Marjana Šarca. Podobno kot Šarec, je bil počasen pri ukrepih tudi francoski predsednik Emmanuel Macron, za kar naj bi ga že prijavilo 600 zdravnikov. Predsednik vlade Janez Janša je sicer že napovedal, da se bo uveljavljala odgovornost, predvidena z zakonom. Ukrepi Janševe vlade so na mestu, pa je pred dnevi ocenila strokovnjakinja Alenka Forte, ki meni, da je bilo Šarčevo ignoriranje opozoril in pobud opozicije strateška napaka. Priporočila NIJZ pod vodstvom vidne članice SD Nine Pirnat, na katere se je naslanjal Šarec so se že izkazala kot neustrezna in celo škodljiva.

Epidemija novega koronavirusa SARS-CoV-2 je v Sloveniji v polnem teku, kar je v veliki meri posledica zavlačevanja s sprejemanjem ukrepov za zajezitev tega virusa s strani prejšnje vlade pod vodstvom Marjana Šarca. V Sloveniji smo tako do ponedeljka 23. decembra do 14. ure ob skupno opravljenih 13.812 testiranjih zabeležili že 442 okužb z novim koronavirusom, v primerjavi s prejšnjim dnem pa se je število okužb povečalo za 28.

Ker ima virus razmeroma dolgo inkubacijsko dobo, pri obolelih pa se zdravstveno stanje rapidno poslabša po približno tednu dni od pojava prvih simptomov, so šele z nekolikšnim zamikom vidne prave razsežnosti epidemije. Tako smo do zdaj zabeležili že 3 smrtne žrtve po okužbi z virusom, prav tako pa so iz dneva v dan bolj polne bolnišnice.

Z zamikom postajajo jasne prave razsežnosti posledic epidemije

V UKC Ljubljana je bilo v torek hospitaliziranih 32 pacientov s COVID-19, od tega 8 na oddelkih intenzivne terapije, iz UKC Maribor pa so poročali o 11 hospitaliziranih pacientih, od katerih sta bila v torek dva na enoti intenzivne terapije. Bolnike s COVID-19 sicer sprejemajo tudi na Univerzitetni kliniki za pljučne bolezni in alergijo Golnik, prve takšne paciente pa so začeli sprejemati tudi v Splošni bolnišnici Celje.

Bo Šarec odgovarjal za svoje neukrepanje?

Na družbenem omrežju Twitter je pozornost vzbudilo sporočilo enega od uporabnikov, ki je opozoril na to, da naj bi francoskega predsednika Emmanuela Macrona 600 zdravnikov prijavilo, ker ni pravočasno odredil ukrepov: “Hoj, @sarecmarjan kako komentirate tole: 600 zdravnikov v Franciji prijavilo Macrona, ker ni pravočasno odredil potrebnih ukrepov, forum 571 novinarjev pa pribija na križ @JJansaSDS , ker jih je sprejel, tiste od prej pa moral izsiliti?”

“Mi smo milo prosili, da na vse te dopise reagira, pa se žal ni reagiralo. In ko bodo posledice, zakon tukaj predvideva odgovornost. In se bo uveljavljajo, zagotovo,” pa je že pred dvema tednoma na seji Državnega zbora napovedal predsednik vlade Janez Janša in pojasnil: “Treba sprejeti ukrepe, da se zajezi širjenje virusa. Pri nas se tega ni storilo. Gospod Šarec je na moje sporočilo odgovoril šele soboto, ko sem jaz javno zagrozil s kazenskimi sankcijami tistim, ki ne ukrepajo v tej situaciji. In še potem je povedal, da ne bo sklical seje za nacionalno varnost. Tukaj bom povedal, vsa čast ministru za zdravju, da je pritisnil na predsednika vlade, da je sklical svet za nacionalno varnost. Zgodilo se je, vendar še to čez tri dni.” Šarec se je sicer prejšnji teden odzval na Facebooku, kjer je med drugim pojasnjeval, da je upošteval priporočila “stroke”, s čimer je mislil na nekdanjo šefico NIJZ Nino Pirnat, sicer vidno članico Socialnih demokratov.

Ukrepi Janševe vlade so na mestu

Za komentar smo pred dnevi prosili predsednico odbora za zdravje pri strokovnem svetu Slovenske demokratske stranke Alenko Forte, ki je za spletni portal Nova24TV uvodoma poudarila, da imamo v Sloveniji že večje število okužb na število prebivalcev kot v večini evropskih držav. Po njenem mnenju so trenutni ukrepi vlade za zajezitev širjenja novega koronavirusa na mestu: “Najpomembnejša je samoizolacija in, da ljudje vedo kdaj poiskati pomoč ter obiščejo zdravnika po predhodnem telefonskem dogovoru.”

Predsednica odbora za zdravstvo SDS Alenka Forte.

Glede Šarčevega ravnanja je Fortejeva povedala, da je tudi sama sledila priporočilom Evropske komisije, kjer so poudarjali “sorazmernost ukrepov”, na kar se je naslanjala tudi Šarčeva vlada: “Vsi politiki na EU ravni so govorili o sorazmernosti ukrepov, za nazaj Šarcu torej ni za očitati. Tudi z njim sodelujoča stroka, ni dovolj pozorno spremljala situacije na Kitajskem. Utišala so se mnenja strokovnjakov, ki so že en mesec svarili pred nevarnostjo epidemije oz. pandemije.”

A kot je povedala Fortejeva, so bile dovolj zgovorne fotografije medicinskega osebja iz Azije, ki je delalo v skafandrih in tudi evropski virologi so glasno opozarjali pred posledicami neustreznega ukrepanja.

Direktorica Nacionalnega instituta za javno zdravje (NIJZ) Nina Pirnat je sicer tudi vidna članica Socialnih demokratov (SD). (Foto: STA)

Priporočila NIJZ pod vodstvom Pirnatove, kot vidimo danes, niso bila ustrezna oz. so bila škodljiva
Nenazadnje je predsednik SDS Janša že pred skoraj 4 tedni, še v poziciji opozicije, predlagal sklic Sveta za nacionalno varnost, do česar ni prišlo pravočasno. Ignoriranje opozoril in pobud takratne opozicije, je bila po mnenju Fortejeve strateška napaka: “Če bi ukrepe, kot jih je uvedla Vlada Janeza Janše takoj po nastopu mandata, sprejeli 14 dni prej, bi lahko v Sloveniji epidemijo bistveno zajezili. Šarec je namesto tega, kot papiga, ves čas ponavljal stališča EU, naslanjal pa se je tudi na priporočila vodilnih na NIJZ, ki kot vidimo danes, niso bila ustrezna oz. so bila škodljiva. Zelo resno pa je, da nimajo zdravstveni delavci ustrezne osebne zaščite povsod po Sloveniji, ker prejšnja vladna garnitura ni izvedla ustreznih ukrepov nabave zaščitne opreme.”

Rok Krajnc

 • MOPSEN

  v arest z njim

  • milanček

   ljudje, če pogledate to njegovo sliko, neverjetno, kako se mu po faci vidi, da je idiot! pravi medicinski unikat za idiota

 • Slovenec

  Res to je velika izdaja Slovenije.

  • janko

   Ampak to ni nič v primerjavi z “zaslugami za narod in domovino” starih komunistov, ki mnogi še živijo in še vedno vedno vlečejo vse niti = upravljajo (in kradejo) državo.

 • rubec

  Odgovarjat bi morali tudi tisti, ki so ga volili. Na naslednjih volitvah bo obvezen podpis, pa da vas vidim.

  • lojze

   Ja, predvsem tisti, ki so ga volili. Tisti, ki so ga predlagali že inštalirajo novega. Ozrite se malo po medijih, koga “volivci” hvalijo.

   • zaslosds

    Spet kakšnega cepca?

   • KAPIBARA

    Tistega, ki se z ćefurskim športom bavi..

 • Antonius

  Šarec ima zelo težko nalogo pred seboj. Sodišču bo moral dokazati, da je zares retardirano neprišteven in neumen.
  Če se mu zagovor ne bo izšel, bo lahko zaščitne obrazne maske dolgo časa izdeloval na Dobu.

  • cosmosjasnovidec

   To mu bo ravno olajševalna okoliščina na sodišču,če bo sploh do tega prišlo kar dvomim.
   Ker je res duševno prizadet in retardirano neprišteven ga bo seveda sodišče takoj oprostilo celo pa če bo v Celju kjer oproščajo vse levuharske ter čefutarske kriminalce po vrsti.
   —————————————————————————————————————-
   Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
   —————————————————————————————————————-

  • anzek

   Ne bi se strinjal s to “težko nalogo”. Z lahkoto bo uspel pridobiti ustrezne listine iz psihiatrijske stroke o neprištevnosti.

   Zgrožen sem, da še obstajajo ljudje, ki ga takšnega kot je, neuravnovešenega, sploh podpirajo.

   p.s.
   Počakajmo, astrolog, ki je napovedal januarski odstop Šarca, je napovedal za junij, da bo Šarčeve politične kariere konec.

   Upam, da ga odpeljejo vklenjenega in da vidim njegov kisli nasmeh.

   • Slovenka

    Je tvoj astrolog napovedal še kaj za Slovenijo?

    • anzek

     Ni moj astroog, to informacijo sem dobil, takoj po Šarčevem odstopu, od Požarja. Tudi on se je čudil kako to, da je ta astrolog (Stane Podbežnik) skoraj do dneva natančno napovedal Šarčev odstop. Bomo videli, je rekel ta slep.

     V nekaj pa sem popolnoma prepričan: nič več ne bo tako kot je bilo.

     Upam samo, da bo JJ uspel uničiti udbomafijsko hobotnico. Kriza s koronavirusom mu gre na roko.

     • Slovenka

      Krizo s koronavirusom naj kar se da dobro izkoristi. Brala sem tudi, da so ravno sedaj, v letu 2020 zvezde Janši izredno naklonjene, naj torej izkoristi ugodne vplive.

    • Hribouc

     Ljuba draga, Slowenka!
     Vesolje se je tudi premaknilo, zato horoskopi po starem ne veljajo.
     Izza Plutona prihaja, n.pr., Planet X-9, ki bo porihtal vse , kar ni porihtal Komunizem in vsi Iškarijoti in Kajni skupaj.
     Bo veliko grobov, ampak, potem bo 1000 Božjih let zavladal skoraj nebeški mir!
     Rusija bo poražena od Evrope, od Turčije ne bo ostalo, končno, skoraj nič in Grki bodo ob ruski asistenci, končno kot Pravoslavci zavladali njihovem ozemlju in Konstantinopel in njegova mati Helena, prva cesarica krščanske Evrope bo obnovila Jezusov imperij Dobrega – barbarski Balkan , kot smodnišnica , mrtvašnica in koljaška prestolnica Evrope bo postala perfektura Grkov.,,itditd, ja, morje v Savudrijskoj vali se bo dvignilo 2, 45m v 15 letih…vse bo v redu,samo katoliški, Jezusovi Cerkvi se nikdar več ne sme dovoliti da vlada posvetnemu svetu, ker Čklovek, tega enostavno ni sposoben in ….

     • Slovenka

      Ne bi bilo narobe, če bi Konstantinopel spet prišel v krščanske roke. In še to. Vse muslimanske dele Sredozemlja bo potrebno pokristjaniti, prej ne bo miru.

     • Lustrator

      Dajmo reči raje “vrniti kristjanom”, saj je bližnji vzhod od nekdaj pripadal judom in kristjanom, ki so dolga stoletja živeli v sožitju vse do prihoda islama, ki je obojim dal eno samo izbiro: pomislimanjenje ali postopni zakol.

     • Slovenka

      Se strinjam s popravkom.

  • von Auersperg

   Komu je pa dvorni norček sploh kdaj zgledal normalen?

  • AGA

   SODIŠČU BO MORAU DOKAZAT I,DA JE ZARES RETARDIRANO NEPRIŠTEVEN IN NEUMEN..ČE JE TO PROBLEM POL PROBLEMA NI.

   • mona lisa

    Ko odpre usta ti je vse jasno.

    • tohuvabohu

     Branil se bo z molkom.

  • zokispoki

   Takole je, spostovani nesposobni in neodgovorni komedijant ! Ce ne bo lopata, bodo pac resetke, de ! Dedededede !

  • VERZIFIKATOR

   N. Neznanšek

   DOKTOR ŠARI

   Ni mi znano, kje se vzel je poba,
   da ni naše gore list, je jasno,
   se o tem ne govori prav glasno,
   češ da takšna je beseda groba.

   Dohtar Šari, rekli so sosedje,
   v ambulanti nov bil v naši vasi,
   to bili so čisto špasni časi,
   a spoštujmo malce zaporedje.

   Najprej ženske doktor je ozmerjal,
   tole rekel je največkrat Šari:
   “Babe, glejte, kaj mate v omari,
   dec bi dons pošteno rad večerjal.”

   Petek vsak imel je ambulanto,
   prakticiral fant je veterino,
   gagal je, ko zdravil je živino,
   spuščal nadnjo vedno znova kvanto.

   Tale šel bo, vam povem, do vrha,
   rekla je soseda pomenljivo,
   zdelo se nam vsem je zajedljivo,
   bil občutek je kot mačku prha.

   Pa se doktor Šari res je vzpenjal,
   kar naenkrat bi postal primarij,
   specialist naj bil bi doktor Šari,
   se napihoval je in napenjal.

   Za primarija je bil postavljen,
   ravno ko izbruh epidemije
   je pokazal, da vse skupaj gnije,
   da bolezni je preizpostavljen.

   V karanteno z njim, so rekli spodaj,
   v podpritličju, kjer se vse odloča,
   kjer podzemna brozga se izloča,
   bil je spravljen stran dovolj še zgodaj.

   Pravzaprav bilo je že prepozno,
   a se rešil fant je v karanteno,
   si prihranil neprijetno sceno,
   da odletel ni nadvse pompozno.

   Ni mi znano, kje se vzel je poba,
   vem pa, kje pristane, prav natanko,
   doktor Šari si je spletel zanko,
   zgodba bo na koncu grda, groba.

  • zaslosds

   Levaki so bili in so še toliko neprištevni kot sam šarac

  • Anna24

   Želite najti dekle za eno noč? Dobrodošli – http://trim4.me/6VZ

   • janko

    Uau, Antonius, samo za eno noč odloži cigaro – no!

  • Slovenka

   Opustitev dolžnega ravnanja.

  • DOMOVINSKA LIGA

   Prvo je treba na sodstvu vse zamenjat potem pa vse ne samo Šarca ki so zavozili, pokradli in se poskrili pred odgovornostjo postaviti pred sodišče.

  • Hribouc

   Vsekakor, zato odpiramo dosje Kučanovega ŠPAS TEATRA Šarac & Mattilda

  • zaslosds

   Bo odgovarjal,če ga bodo našli,dobro se je skril,mogoče ga ima serpentinšek za svojim obzidjem na varnem.

 • tu pa tam

  nekje sredi aprila bo virus mutiral in bo postal izredno smrtonosen ocenujejo kar 80% bo umrljivost.elita se ze pripravlja oz je ze pripravljena imajo podzemne bunkerje za ljudi ne bo pomoci sami zase bomo caka nas grozovita temacna doma clovestva

  • von Auersperg

   Zanimiv podatek, a to gledaš v kristalno kroglo ali v plane svetovne elite, ki je virus, ki se je pojavil dobesedno iz nič, zakuhala?

   • Emil

    Ne mi govorit da rdeči niso imeli prstov zraven. Ne bom govoril za Kučana, ampak Zemljarič ima prste zraven, komunjar jedan.

   • sodnikisozločinci

    Verjetnost, da virus mutira v smrtonosnejšo različico je 50 procentna…

 • cosmosjasnovidec

  Tovariš “šarac planinac”ne bo odgovarjal za nič,ker bi v tem primeru za sabo moral potegniti komunistično izdajalsko podgano tovariša “milana kurćanovića”.
  Razen tega vso odgovornost za neukrepanje nosi kot sem že navajal sam tovariš “pahor”,ker bi kot prvi on moral ukrepati kot predsednik države.
  Tudi vsa Amerika je na nogah proti Trumpu,ker ga bremenijo neodgovornosti za prepozno ukrepanje proti Corona virusu.To kar sedaj ponuja in namenja ogromne milijarde ne pomeni nič saj denar ne bo vrnil mrtvih državljanov.
  Vse izdajalce lastnih državljanov v Europi pa se po pravici mora vreči za zapahe ali jih pa prav tako okužiti z Corona virusem.
  —————————————————————————————————————-
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  —————————————————————————————————————-

 • tasilo

  Politik in odgovornost?

  Zadnji politik, ki je “konkretno” odgovarjal, je bil Nicolae Ceaușescu.

  Oh, kakšni časi so to bili …

  • von Auersperg

   Bo lepše gledat sojenje, malo sprehodov in šminkiranja v lisičkah, pa kaka od njegovih veleumnih modrosti sem pa tja….seveda iz povsem druge pozicije, kot je zadnji dve leti solil pamet tistemu delu naroda, ki ni bil koritarsko odvisen od še enega rdečega barona.

   Pa da ga vidimo…junaka.

   To bo zgodovinsko.

 • mici

  “Ni bil potres. Janši je ego padel iz postelje!” Klara Širovnik, da pišete vse najslabše o JJ, me ne preseneča, saj so vas zato zaposlili. Ne gre samo za par besed, pokazali ste, da vam ni mar za ljudi v stiski in žrtve potresa. Zdaj pa kličete in se samo z eno besedo želite oprostiti, tako pač ne gre. Vaša žalitev je bila prehuda. Ljudje v jezi marsikaj izrečejo in to ni primerno. Vi pa namerno škodujete in žalite. Kar groza me je, kakšne brezčutne in nerealne novinarje imamo. Zaslužite si, da vas ljudje ignorirajo in nikoli več ne berejo vaših neumnosti.

  • von Auersperg

   Kje so pa dokazi, da tisti zares nagnusni odzivi niso bili od levih plačanih provokatorjev, da očrnijo tisto, čemur oni rečejo desnica?

   “Ogenj v reichstagu” je že dolgo priljubljena taktika vseh totalitarcev za očrnitev nasprotnikov…

   https://en.wikipedia.org/wiki/Reichstag_fire

   • lojze

    To znajo in to so delali. Moša Pijade: “Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom… Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere… Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira.”
    Bodite pozorni na “samo nesrečnici postaju komunisti”. Takšne nesrečnike bi morali varovati psihiatri in ne volivci!

  • joza joza13

   Kot kaže, so jo komentatorji zares raztrgali in … prav je tako. Vsak mora nositi odgovornost za svoja dejanja. Novinarji se ne zavedajo dovolj svojih dejanj. Dejansko imajo v rokah največjo moč in z njo ne morejo ravnati kot Bosanac, ki s ku*cem po koprivah mlati.

   Klara se sicer počuti prizadeto, ne zaveda pa se, da jih je ona sama prizadela mnogo, mnogo preveč, tudi s preteklim delovanjem.

   Torej, ona ni za ta poklic. Tu je pogrnila. Sam se bom ob kateremkoli njenem prispevku najprej vprašal, če je sploh vredno prebrati? Kaj šele verjeti.
   Najbolje bo za njo, če se prekvalificira. Bo pač kumarice vlagala. Jebiga.
   Če ni, pač ni.

   Je pa to lep primer novinarske prenapetosti in osebne spozabe, pa pomanjkanje empatije … za ostale novinarske pizdune.

   Novinarja si predstavljam kot cenjenega človeka. Osebnostno zrelega. Navzven neopredeljenega, objektivnega. Resnici predanega…na tiste, ki tem kriterijem ne zadostujejo, se pa – “polulam”.

   Jerman je znal povedati, da je novinar v službi malega človeka.
   Mir s teboj in slava ti – Jerman.

   • sodnikisozločinci

    Moje kumarice pa že ne bo vlagala! Lahko dobim boljše kozarce od njenega počenega.

  • zaslosds

   Nujno to levo mlečnico brez pameti poslat na Ig,upam,da bo Janez to uredil.

 • mici

  Ves svet je opozarjal, da je potrebno ustrezno in pravočasno ukrepati Samo režimski mediji s Šarcem na čelu so ljudem sporočali . da naj ne zganjajo panike. Najbolj žalostno pa je, da niti zdravnikom ni priskrbel potrebne opreme, naslednji vladi pa pustil prazna skladišča. Sorry pozabila sem, nekaj pa je vseeno delal. Na veliko je prezaposloval svoje ljudi in svojim delil visoke odpravnine, tako rekoč praznil državno blagajno. Ne verjamem, da bo obsojen, ne verjamem v naša sodišča. Dokaze bodo na sodišču izločili in bo vse tako kot z Jankovičem. Nikoli obsojen, čeprav dokazano kriv,

  • von Auersperg

   No, časi se spreminjajo…

   • Joc 52

    dolga bo pot na krivosodju

    • sodnikisozločinci

     Z uporabo narodnoosvobodilnih metod lahko to pot zelo skrajšamo.

 • if

  Glede Šarčevega ravnanja je Fortejeva povedala: “Z njim (s Šarcem) sodelujoča stroka ni dovolj pozorno spremljala situacije na Kitajskem. Utišala so se mnenja strokovnjakov, ki so že en mesec svarili pred nevarnostjo epidemije oz. pandemije.”
  __________________

  Kamere iz demokratične J. Koreje so v svet pošiljale posnetke skafandristov med čiščenjem ulic, pločnikov … Tako stanje je značilno odpravljanju posledic po bioloških in/ali jedrskih nesrečah/napadih.

  Vodilni, ki kljub temu niso dojeli potenciala nevarnosti zaradi COVIDa 19, so nesposobni.
  Tisti vodilni, ki so ta potencial naklepno zanemarjali neupoštevajoč vse stroke, ne le režimske, so iz svoje odločujoče pristojnosti zaradi malomarnosti ogrozili državo v njenih temeljih (ustava, gospodarstvo, zdravje)!

  Oba tipa ljudi je umakniti od temeljnih krmil države, jih sodno procesirati zaradi napada na državo v obliki malomernega in neustreznega ukrepanja! Tako je ukrepati tudi zoper tiste politike in medije, ki so malomarno podpirali neukrepanje!

  • sodnikisozločinci

   Žal ne bo nič od tega. Polovica teh ljudi je v trenutni vladi, sami sebi pa ne bodo sodili.

 • Emil

  Vsekako je ta rdečuh zafrknik. Upam samo, da ne bojo ovadli tudi našega Janeza, zaradi ne testiranja. Banda rdeča..

 • est

  Saj še krofov ne zna narediti in skočiti v prazen bazen, kaj šele, da bi vodil državo v kriznih časih.

  • drago

   Če druga ne nas je poučil, da se ne sme uletavat v kuhno, ko se delajo krofni, hahaha.

 • Aleksander

  Že spet fake news. Janša je samo nadaljeval ukrepe, ki jih je začel Šarec. Ne pustite se prevarati LAŽI. Na koncu bo resnica zmagala.

  • branči

   če misliš tisto”resnico”, ki jo poslušamo od l.1945 – ta ne bo nikoli več zmagala. še več, tudi poslušati je kmalu več ne treba!

  • marta

   Sir 27,9 Ptice se družijo s sebi enakimi, resnica pa prihaja k tistim, ki jo uresničujejo.

  • realnost

   Šarc je začel šele pod grožnjo s kazensko ovadbo, pa še to šele po podaljšanem prostem vikendu. Vseskozi zmaguje resnica nad lansiranimi lažmi enopartijskih režimcev!!

 • Peter

  Na hanzi niso opazili, da je od danes naprej bencin veliko cenejši. Očitno jih 2000 + res ni dovolj, rabijo še kakšnih 500, da bodo opazili take malenkosti, no.

 • Ivan Ivanovič

  Trump razmišlja, da bi 31. marca ukinil restrikcije, da bo spet zagnal gospodarstvo. Slednje bo sicer “crknilo”, kar bi imelo hujše posledice za družbo in posameznike kot koronavirus. “Ne smemo dovoliti, da bo zdravilo hujše od problema,” je dejal Trump. Glas razuma v vsesplošni histeriji.
  https://www.infowars.com/after-15-day-period-trump-wants-to-ease-shelter-in-place-restrictions-to-subdue-economic-collapse/

 • marker

  Sam sem pred časom napovedal, pa tudi nekateri drugi, da bodo korona virus odkrili šele takrat, ko bo Janša lahko sestavil vlado, Takoj naslednji dan je bil virus odkrit pri nas. Slučaj? To je bilo namerno!

  • Ivan Ivanovič

   Dobil boš nagrado “Jasnovidec leta”. Zadovoljen?

 • totex39

  Vedite, da vsi te, ki so tako sovražno nastrojeni proti vladi, ki nas rešuje, kmalu začeli s vpitjem, da je Janša kriv za vse, tako kot znajo že leta in leta.

  • realnost

   Seveda bodo. In to zato, ker se nobenega levega lopova kazensko ne preganja…

   • realnost

    Upam da se tudi beleži spisek ljudi, ki v teh usodnih časih izrekajo preko totalitarnih medijev laži o delovanju nove slovenske vlade. Pride čas ko bo treba tudi njih procesirati (kazensko).

 • janko

  Glejmo raje naprej in ne pozabimo preteklih napak.
  TO! UČIMO SE IZ PRETEKLOSTI. ŽIVLJENJE JE NAJBOLJŠI UČITELJ.

  Torej: nikoli več nobenega levičarstva, nobenega socializma!!!!!!!!!!!!
  Bežimo stran od najhujšega virusa zadnjega stoletja – socializma. Samo to!

 • Viktorh

  A so ga že aretirali?

  • Andrej

   Težka bo , aretacija je možna samo takrat , ko je družbena ureditev na temeljih zdrave države , ki ve kaj je zrnje in kaj pleve ! Intilegenčni kvocient kruhoborcev je še vedno na nivoju izreka : ” Za domovino s Titom naprej ! ” Tega virusa se še dolgo ne bomo rešili !

 • soc

  Razsežnosti epidemije niso jasne. Ker je testiranj izjemno malo, da se prihrani denar. Tabela namreč kaže na vse kaj drugega kot eksponencialno rast, kakršno bi človek pričakoval. Zabeležijo se torej pretežno le hujši primeri, prostovoljne samoizolacije pa ne.

  Pa zanimivo je, da so dokazano povsem nesposobno direktorico NIJZ premestili na visoko pozicijo na Ministrstvu za zdravje namesto v penzijo.

  Napake, torej! Po nepotrebnem.

  • Ivan Ivanovič

   Razsežnosti epidemije bo mogoče ugotavljati šele ko bo leto naokoli. To, kar nam zdaj servirajo, so tendeciozni podatki, ki skušajo upravičiti pretirane ukrepe, ki bodo uničili gospodarstvo, če se kmalu ne ukinejo. Ljudi skušajo prepričati, da so življensko ogroženi. V resnici pa umirajo podjetja in delovna mesta veliko hitreje kot ljudje. Ampak to skoraj nikogar ne briga, ker je medijska mašinerija usmerjena samo v napihovanje problema koronavirusa. Vse se odvija z bliskovito hitrostjo, ampak pristanek bo zelo trd, če se to ne ustavi, seveda na globalnem planu, ne le na slovenskem. Ukrepe bo treba odpraviti hitro, ne čez nekaj mesecev, ko se nam bo gospodartvo medtem že sesulo. Koliko bo dejansko koronavirus prispeval k smrtnosti, bo mogoče ugotoviti šele iz statistike vseh umrlih v letu 2020 v primerjavi z umrlimi v preteklih letih. Če bistvenega odstopanja ne bo, bo to pomenilo, da je koronavirus precenjena nevarnost, če ne kar prevara.

   • Andrej

    A si ti kak tovarnar ali pa pristaš Marxovega Kapitala?

    • Ivan Ivanovič

     Sem trol tvojega kova.

     • Andrej

      Najbrž res. Ti zagovarjaš kapital, jaz pa človeka. Ti na prvo mesto postavljaš gospodarsko rast, jaz pa človeka. Tako nekako razumem. Ker zdaj oboje propada sva res oba trola.

     • Ivan Ivanovič

      Glej, kaj jaz zagovarjam, ti ne veš. Če te ravno zanima: Zgovarjam uravnotežene ukrepe, ki nam bodo omogočili preživetje. Nič nam ne bo pomagalo, če zajezimo epidemijo, če uničimo gospodarstvo. Potrebno je delovati na obeh “frontah” in ne samo na eni. Zdaj nam zaradi protivirusnih ukrepov umirajo podjetja in delovna mesta veliko hitreje kot ljudje, kar bo imelo lahko hujše posledice kot epidemija. Če tebe to morda veseli, mene ne. Razumi, če moreš.

     • Andrej

      Take epidemije utegnejo marsikaj spremeniti. Recimo, kaj od gospodarstva propada. Tisto, kar zares potrebujemo: hrano, bolnice in zaščito, ali tisto česar zdaj nihče ne potrebuje? Ja, ta odločitev ni lahka. Bi se pa morali vprašati, obvezno vprašati: ali je prav, da razvite države sveta v “obrambne” namene investirajo nekajkrat več kot v zdravstvene? Da v prestižne avtomobile investiramo bistveno več kot v medčloveške odnose? Zdaj se je pokazalo, da z lahkoto pogrešamo drage avtomobile, ne moremo pa biti cele dneve skupaj zaprti, ker se ne znamo prenašati. Ali nismo napačno investirali? Ali ni bolje da tisto napačno propade?

     • Ivan Ivanovič

      Se mi zdi, da ti s svojim razmišljanjem spadaš bolj v Severno Korejo kot v ostali svet. Tam imajo vsi samo toliko kot jim da vsemogočna država. Ampak tudi tam da država nekaterim nepotrebne drage avtomobile….

     • Andrej

      No ja, živim v takem svetu kot ti. Skupaj sva v njem. Gledava ga pa različno. Malo slabo prenašam floskule, ko vsako kritiko gospodarske rasti pospremijo z: pojdi nazaj v jame ali pa v Severno Korejo. Morda bo lažje, če stanje človeka glede na materialne dobrine opredelimo takole:
      1. Beda. Ni dovolj najosnovnejših stvari za preživetje. Hrana, obleka…
      2. Uboštvo. Najosnovnejši pogoji so, več pa ne. Recimo, nekateri samostani živijo v tem.
      3. Blagostanje. Za osnovne stvari je poskrbljeno in tudi nekaj zaloge je za čas stiske, tudi za umetnost in kulturo se najde čas in sredstva.
      4. Bogastvo. Vsega je toliko, da ne moremo pojesti in si izmišljujemo potrebe, ki so same sebi namen.
      To so fiksne postavke, ki se ne spreminjajo glede na materialno blaginjo skupnosti. Za skupnost postane nekaj, kar je na voljo v večini skupnosti, potreba za vsakega. Nujna potreba. Gospodarski razvoj omogoča čedalje hitrejše in močnejše avtomobile in posamezniki menijo, da ga nujno potrebujejo. Čeprav vsi skupaj že dolgo spadajo v kategorijo Bogastvo, se vzbuja vtis, da so eni v Uboštvu, ker si ne morejo tega privoščiti. To je napačen pristop.
      Zdi se mi, da je tole kar v redu razloženo v Špidlikovi Ekonomiji dobrega in zla.
      Še enkrat, oba živiva v istem svetu, a jaz ugotavljam, da tukaj vsi živimo v Bogastvu, gospodarski razvoj nas pa prepričuje, da smo Ubogi. Po tem merilu bi tudi jaz zate lahko rekel, da živiš v svetu, ki ga ni. Gospodarski razvoj bo poskrbel, da ne boš imel nikoli miru in se boš stegoval za stvarmi, ki jih ne potrebuješ. Potrebuješ pa odnose, a s temi se nihče ne ukvarja. Nima časa.

     • sodnikisozločinci

      Točno! Pomembna je duhovna rast in ne gospodarska. Kopičenje premoženja nas samo uničuje.

   • soc

    Tehnokratsko-sociopatski pristop, kakršen se pojavlja tudi na forumu Financ, na Skype konferencah YES-ovcev… Pozaprimo (ali zazidajmo?) starejše, pa bomo normalno ustvarjali svoje profite, COVID-19 je brez veze ali celo (!!!) prevara. Itak crkava.

    Za prvih 100.000 evidentiranih okužb je rabil 67 dni, Za drugih 11 dni, za tretjih 4. Doslej 340.000. 14.500 mrtvih. Identificira se le določen, vedno manjši del obolelih.

    Ja, ta trenutek še vedno več ljudi umre od malarije, tuberkuloze in AIDSa (vsakega posebej) kot od korone. Verjetnost, da bo virus mutiral tako, da bo usoden tudi za otroke, je tam okrog 50%. Mi pa naj skrbimo za ohranjanje delovnih mest, ne pa za gola življenja?

    Bomo videli sredi junija, kje smo. In s kakšnih temeljev bomo začenjali ponovno izgradnjo boljšega jutri. Predvsem pa – kdaj…

    • RATATA

     Ej, lej te statistike

     ŠVICARSKI ZDRAVNIK O PODATKIH ZA KORONA VIRUS V ITALIJI:

     POVPREČNA STAROST TESTIRANIH JE 81 LET

     10% UMRLIH JE STARIH VEČ KOT 90 LET

     90% UMRLIH JE STARIH VEČ KOT 70 LET

     80% UMRLIH JE IMELO ŠE DRUGE KRONIČNE BOLEZNI

     1% ALI MANJ JE BILO PREJ ZDRAVIH

     30% UMRLIH SO ŽENSKE

      https://swprs.org/a-swiss-doctor-on-covid-19/

  • Peter

   Ne da bi jih opravičeval, vendar so bili ćez noč postavljeni pred veliko krizo, velik izziv, s katerim nihče ni imel izkušenj. Po enem tednu si ti zaznal dve napaki. Fenomenalno, samo dve napaki so naredili…Grem stavit, da so jih več, vendar delajo.
   Ena uradnica pri tem gor ali dol res ni taka reč, da se je ne bi dalo na stranski tir in se s tem ukvarjati pozneje. Sploh če veš, kako težko je odpuščati uradnike.

  • totex39

   Ne pozabi, da ima Janša v vladi levičarje, ki še vedno podpirajo staro nastavljeno gardo, katerim se ne more upreti.

 • Mahatma

  Menim, da se nam takšne stvari dogajajo, ker smo dopustili, da imamo na mnogo pomembnih položajih ljudi z visoko stopnjo egoizma.

  • Peter

   Verjetno je nekaj na tem, vendar pa ljudje, ki nimajo visoke stopnje egoizma ne rinejo v politiko. Problem je, ker v politiko rinejo ljudje zaradi koristoljubja, ker se da z vezami v politiki dobro zaslužiti.

   • Mahatma

    Se strinjam. Vendar sem trenutno imel v mislih javne delavce na ključnih položajih. Na vsakem javnem uradu zaposleni mislijo da je to njihov fevd. In rezultai so jasni.

    • Peter

     To je posledica dejstva, da nihče za nič ne odgovarja. So že odpustili koga, ki je kapitalno zasral? Kaj šele obtožili in obsodili? Nikogar, torej lahko sklepam, da ni nihče nič zasral, ali kako. Nobene odgovornosti ni v tej državi, sodstvo dela po politični pripadnosti, strokovnost je povsod zadnja.
     Slabo smo zastavili s to našo državo, zelo slabo. Škoda, pa smo imeli lepo priložnost, začeti od začetka, no.

   • rabbit

    Res je politiko smo kot tako čisto razvrednotili, vsak, k ima pet minut časa lahko postane politik, recimo to je tako kot bi recimo se za srčnega kirurga lahko prijavil čisto vsak.
    Bit politik ni to, da nekaj gobcaš kot recimo 99% levičarjev ampak da točno veš kaj boš naredil ob določeni situaciji, ker politika ni kot matematika ki pravi, da je 1 plus 2, ampak je politika spreminjujoča, kar je danes recimo korona virus bo čez leto nekaj čisto drugega in pravi politik je tisti, ki je pripravljen reagirati na izziv. Ne pa, da nekaj samo naklad ne naredi pa nič ali kar je še kuje dela neumnosti.

   • zaslosds

    In to največ levaki

  • Ivan Ivanovič

   Velika modrost. Samo ni jasno, kako to preprečiti. Mogoče bi morali ustanoviti svet modrecev ali kako novo avantgardo, ki bi ljudem podlejevala certifikat o stopnji egoizma. Tisti z višjimi stopnjami egoizma pa bi bili izobčeni. Ampak če me vse ne vara, smo to že poskusili. Zato pa je vsa Slovenija posejana z množičnimi grobišči.

   • Mahatma

    Predlagam, da se na fakultetah na katerih se izobražuje za delo v
    pomembnih javnih poklicih pred vpisom v okviru testov in točkovanj uvede
    obvezen element psiholoških testov. Narcisoidnost, selfizem in ljudje s
    slabo moralo se nebi smeli prebiti skozi to sito še posebno pri
    novinarjih, sodnikih itd. Prav tako pri zaposlevanju.

    • Ivan Ivanovič

     Razmisli dobro o tem problemu in boš na koncu ugotovil sledeče: Samo vsak sam lahko obrzda svoj ego. Vsak poseg od zunaj v drugega je nič drugega kot uveljavljanje njegovega ega. Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni, pravi pregovor. Kdo ve, morda so celo komunisti vsaj na začetku verjeli v svoje dobre namene. Naredili pa so pekel. Končni rezultat pa je odvisen od volivcev in njihove stopnje zrelosti.

  • Stajerka

   …..ni samo egoizem…..dejansko gre tudi za nerazgledanost in neverjetno visoko stopnjo neutemeljene visoke samopodobe in sposobnosti…….

  • sodnikisozločinci

   Krivi smo, ker smo pristali na demokracijo. Ta se je pokazala kot najslabši možni sistem, ker omogoča, da na oblast prihajajo nesposobneži in psihopati.

 • mona lisa

  Brezkompromisno je treba kaznovat tiste ki so odgovorni za neukreanje. Šarec še lahko zagovarja na slaboumnost.

 • Stajerka

  …..to ni bilo samo neodzivno in neodgovorno, ampak so se dejansko norčevali iz naroda in ga imeli za totalne idiote……prvič sem znorela ob izjavi Pirnate, da dokazano okužen, NI bil kužen do 16. ure, po tej uri je dobil vročino in postal kužen……in potem ob takšnih bedakih iz njihovih ust slišiš, da panika ni potrebna???…….še premalo je bilo panike, je pa jim uspelo, da nekateri še danes ne dojamejo resnosti situacije……

  • Ivan Ivanovič

   Štajerka, res bi rad videl objektivno merilo resnosti sedanje situacije. To bo možno ugotoviti šele, ko bo to mimo.

   • Stajerka

    ….ni potrebno čakat, da mine……pogledamo Italijo včeraj, danes Španijo, jutri Francijo……o Iranu, Kitajski ne bi, ker v podatke še danes ne verjamem……pojutrišnjem Turčija, kaj je tam vsi vemo in če to biološko tempirano bombo dobimo v Evropo, potem ta pandemija ne bo več vprašanje mesecev, ampak desetletij……
    …..me je pa včeraj novica, da so Kitajci izjavili, da morajo prvi izdelat cepivo, da svet vidi kako so sposobni, pretreslo do kosti……nisem teoretik zarot, ampak ta izjava in dejstvo, da virus prihaja iz Kitajske, je srhljivo…….

 • neukročen

  Še hujša od Šarca se meni zdita Miro Cerar ki je poslal 1.2 milijona mask na Kitajsko, 14 dni kasneje pa prazna skladišča, zdravstveno osebje pa kot japonske kamikaze v ww2. In pa Nina Pirnat, kjer zelo zamerim SDS da se je prodal hudiču in jo za protiuslugo poslal na direktorat. Jo bomo pa državljani kazensko preganjali, če lahko v Franciji kazensko preganjajo ministre lahko tudi mi.

  Za take ljudi je meni žal da živimo v “civiliziranem” svetu, kjer se lahko potuhnejo kot podgane do penzije na sinekuri v javnem sektorju.

  • Stajerka

   ….Cerar ni nič naredil brez vednosti Šarca……tudi Pirnatova ne, navsezadnje je zdravstveni minister iz Šarčeve kvote…..Šarec je tudi sprejel Marakeš, ki ga je pred njim požegnal Cerar……

   • neukročen

    Šarec je psihopatski norec ki je predsem lačen moči, tole je meni jasno. Ampak v tem konkretnem primeru je bil kot teliček in ni nič vedel kaj se dogaja. Kaj za vraga ve falirani lesarski tehnik o pandemijah ?

    • Stajerka

     ….res je…..ampak toliko zdravnikov kot je tulilo, bi moral še največji kreten pomislit, kaj pa če je vse res……res moraš bit totalno zabit, da ti ne zasveti niti ena kresnička, kaj šele luč, da nekaj ne štima…….

 • Stajerka

  Osebje odšlo, mrtve pa so pustili v posteljah

  Španski vojaki, ki sodelujejo v prizadevanjih za zajezitev širjenja novega koronavirusa, so v nekaterih domovih za ostarele našli varovance, za katere ni nihče srbel. Nekaj starejših je bilo celo mrtvih v svojih posteljah. Špansko tožilstvo je o primerih že uvedlo preiskavo
  Ker se razmere v Madridu zaostrujejo, so tamkajšnji pogrebni zavodi sporočili, da od danes zaradi pomanjkanja zaščitne opreme ne bodo več prihajali po trupla žrtev covida-19. Oblasti so še sporočile, da bodo kot začasno mrtvašnico za smrtne žrtve covida-19 v Madridu uporabile drsališče.

  https://novice.svet24.si/clanek/novice/svet/5e79bcb1d1eff/osebje-odslo-mrtve-pa-so-pustili-v-posteljah

  …..še ena sposobna socialistična vlada……ni sposobna poskrbet za lasten narod, zagovarja pa prihod horde ilegalcev…….

 • Olga101

  S svojim klobasanjem neumnosti se samo še bolj pogreza v blato!

 • Artur

  32 pacientov ali kolikor že naj vloži skupno tožbo proti tem kriminalcem in pika.

 • Garbage man

  Nihče ne bo odgovarjal, ” ker ne bomo pogreval za nazaj, glejmo naprej POLITIČNEGA SRANJA ), Čez 5 let bo preiskovalna komisija ugotovila ,da so zasral 100% in rekla TI TI Šarec

  • sodnikisozločinci

   Bomo videli, če se bo našel kdo, ki zares spoštuje in ima rad svoje starše.

   • Garbage man

    Bomo videli so rekli slepci. NIHČE NE BO ODGOVARJAL.

 • milanček

  normalno umsko razviti Slovenci, pa kaj se ukvarjate s takim sekretom, on je idiot! komunajzarski majmun kućan naj ga pelje domov, kjer mu bo štefa kuhala čajček! amen!

 • Bojan Tavcar

  Šarec je dostojno in pravočasno odreagiral na prihajočo pandemijo, kljub temu da je bil že v odstopu, so bili njegov ukrepi zadostni in že nehajte utrujat primitivni desničarji…

  • centurion

   Tih bod, buzerant.

  • sodnikisozločinci

   Lažeš.

  • Artur

   “Što se babi htilo to se babi snilo ” Wishfull thinking idiot.

  • Viktorh

   kak si ti pameten, se vidi da piješ

  • piko8

   komunistini idiot s kumrovško razgledanostjo nevidiš niti toliko, da pljuješ v lastno skledo!!

  • macon

   Primitivec si ti sam kot večina levičarjev, glumač ni naredil nič. NIČ.

   Pač tak je kot ti, zato se pa oglašaš. Zabit, pokvarjen in samovšečen.

  • Slovenec

   Ah, daj no. Naštej te ukrepe, no.

 • sodnikisozločinci

  Edino izvensodno, treba malo počakati, potrpljenje je božja mast…

 • Ježek Teka Teka

  Zid so mu že postavili …

  • anzek

   Bil na Kosovu. Šiptarju je bolj važen zid kot kakšna je hiša.

 • bojan

  če bo odgovarjal mu tud 5 metrerska ograja ne bo pomagala … za tole zna bit visoka kazen

 • Robert

  Bo Tonin odgovarjal za izgubo mask?

  • centurion

   A je vojo zgubu, zguba?
   A ne boš mel kaj nadeti za maškarado v Lažgošah?

  • Lustrator

   Bi bilo obupano naročanje mask v času, ko jih je povsod zmanjkalo sploh potrebno, če bi si jih zagotovili že mesec dni nazaj, ko je bilo jasno, da bo v Italiji štala? Ali pa (če ne drugega), da jih takrat ne bi poslali toliko na Kitajsko, da smo sami ostali popolnoma brez njih in zavajali ljudstvo, da ni razloga za paniko medtem ko so v kliničnem centru in nekaterih bolnišnicah medicinci sami(!) pokradli praktično vse interne zaloge. Le zakaj?

   • Ales Ceglar

    Se enkrat preberi kaj je Robert vprasal.. Al ne razumes vprasanja?

    • Lustrator

     Sem. Odgovor je enak prejšnjemu: prvo je vzrok, drugo je posledica. Osnove logike, ki vam lvakom očito niso najbolj domača že vse od križarskih vojn in pojava vaških stražarjev, letnikov in domobrancev, ki so vse po vrsti bile REAKCIJE na vzrok.

 • DOMOVINSKA LIGA

  Če sedaj Janša ne bo temeljito počistil z levičarskim komunizmom ne bo nikoli.

  • Slovenec

   Hm, težko, ker so mu že v koalicijski pogodbi koalicijski partnerji blokirali odpiranje ideoloških zadev.

 • piko8

  HvalaBogu, da smo v teh kaotičnih časih dobili kompetentno in zaupanja vredno vlado g. Janeza Janše, ki je začela delati za Slovenijo !!
  Hvala tudi serpentinšku, da je zbrav dovolj poguma in skočiv v prazen bazen, no !!!

 • tvoja vest

  Saj je tudi Urška svetovala Janezu naj zapre vrtce in šole, pa je javno odgovoril, da še ni potrebno in, da take poteze prinašajo velike spremembe v gospodarstvu. To mu je svetovala 10 dni pred odlokom o zaprtju šol in vrtcev..Bo tudi on sedel skupaj s koncesijami? Samo vprašam?

  • šmentanamuha

   Janez takrat še ni imel pooblastil za zapiranje vrtcev in šol. Pa ne da poskušaš pravičevati Šarčevo nonšalantnost in načrtno sabotažo države?

   • macon

    Haloški bolnik, n-ta inkarnacija.

   • Slovenec

    Točno. Nekateri pa so provokatorji.

  • šmentanamuha

   Kitajci so pred leti njihovega finančnega ministra, ki je s svojimi odločitvami povzročil enormno škodo, usmrtili na stadionu. Tako resne so te stvari. Bolivijci so pred desetletji vdrli v vladno palačo in njihovega kmetijskega ministra obesili na ulično svetilko pred palačo, ker je s svojimi ukrepi povzročil neko hudo škodo kmetom. To smo izvedeli, ko smo bili tam, na licu mesta.
   Pri nas pa nesposobnim direktorjem, ministrom in premijerjem dodelimo (to si dejansko dodelijo kar sami) po odhodu še odpravnine in dobre službe. Cerar misli, da se bo lahko skril, ker je “izstopil” iz politike, Šarec misli, da se lahko zdaj posmehuje novemu premijeru iz poslanske klopi? Ker debil, nemoralen in nesposoben. Kučan in Golobič mislita, da sta varno parkirana za zaveso. Tudi take bomo privlekli na svetlo.

   Ubogi vsi, ki zagovarjate rabote tranzicijske levice, ki tudi vam uničuje prihodnost in možnost za napredek. kdor pa se veseli svoje prihodnosti na višji sociali, temu ni pomoči. Zdi se mi, da si ti eden takih.

  • Slovenec

   Ni res, da je vmes poteklo 10 dni. Vlada je prisegla 13.3., šole so bile zaprte z 16.3.

 • xtc

  V bistvu je zadeva zelo jasna; gre za ogrožanje nnacionalne varnosti,sabotiranje ukrepanja,malomarnega dela in prikrivanja informacij inpoizkus izvedbe genocida ter veleizdaja,kar je navadno dovolj na sodiščih za take primerke-smrtna kazen.
  Upam ,da počaka v razklopotani Sloveniji tale narodni izdajalec vsaj na 20 ih letih aresta t njegovo ožjo klapo.

 • Hribouc

  Dosežek Kučanovega ŠPAS TEATRA “Šarac in Matilda ”
  ——————————————————————————
  V gl.vlogi: Pirnat & Šabeder
  Stranske vlge: ljudstvo Slovencev & ostali podnajemniki iz Balkana
  Rezultat 24.03.20 : 480 bolnih & 4mrtvi
  Dosje : Ljudska Milica & Tožilstvo SR Slovenistan
  Status: široka preiskava
  Namen: Ljudsko sojenje v Kočevju , Sept. 2020

 • šmentanamuha

  Preberte si še tale članeK:

  Belgijska vlada enako destruktivna kot Šarčeva: Uničili so zalogo zaščitnih mask
  https://nova24tv.si/svet/belgijska-vlada-enako-destruktivna-kot-sarceva-unicili-so-zalogo-zascitnih-mask/

  Koincidenca z dogajanjem v Sloveniji in morda še kje,kar se bo kmalu pokazalo, kaže na neki vzorec.

 • tohuvabohu

  Ali ste že videli film “Crknjeni konj na begu”? Slovenci ga spremljamo v živo!

  • Miro Jereb

   A si to mislu na konja šarca… ? hahahahahahaha

 • anzek
 • marker

  Današnja izjava vodstva LMŠ po predstavitvi novih ukrepov vlade JJ za gospodarstvo in državljane. “V LMŠ bodo pozorni na dejanja, ki bi lahko vodila v “krnitev demokratične ureditve države”
  To je izjava stranke z enoletno kilometrino in s njenim predsednikom, ki je sredi mandata vrgel puško v koruzo in odstopil.

 • Dare

  Ma dajte no. Kdaj so še pa koga obsodili zaradi neukrepanja. Še tam kjer nekaj naredijo narobe jim nihče nič ne more, ker te golazni je dovolj na vseh ključnih pozicijah, da lahko izvlečejo svoje kompanjone.

 • Hribouc

  Kučanov ŠPAS TEATER ” Šarac und Mattilda”
  Main roles : M.Šarac- mitraljezac & Pirnat- TopScientist & Shabeder – Semenarnar
  Side roles : pueblos de Slovenistania
  Result today : 480 / 4 Walking Deaths
  ——————————————————————-
  Charge : QUILTY

 • Zgornji

  MORA !!! ! !!! Vsaj z Javnimi Deli !!! ! !!!

 • Gavia Antonius

  Mt 13,22; Mt 6,24)
  Blagor ubogim v duhu, kajti njihovo je nebeško kraljestvo (Mt 5,3)
  blagri:
  3 Blagor ubogim v duhu, zakaj njih je nebeško kraljestvo.
  4 Blagor krotkim, zakaj ti bodo deželo posedli.
  5 Blagor žalostnim, zakaj ti bodo potolaženi.
  6 Blagor lačnim in žejnim pravice, zakaj ti bodo nasičeni.
  7 Blagor usmiljenim, zakaj ti bodo usmiljenje dosegli.
  8 Blagor čistim v srcu, zakaj ti bodo Boga gledali.
  9 Blagor miroljubnim, zakaj ti bodo božji otroci.10 Blagor njim, ki so zaradi pravice preganjani, zakaj njih je nebeško kraljestvo.
  11 Blagor vam, kadar vas bodo zaradi mene zasramovali in preganjali in vse hudo zoper vas lažnivo govorili.
  12 Veselite se in radujte, zakaj vaše plačilo v nebesih je veliko. Tako so namreč preganjali tudi preroke, ki so bili pred vami.

 • Gavia Antonius

  vsak ima svoj blagor

 • Slovenec

  Kmalu se bodo zacele kazati strahotne posledice mlačnosti in nesposobnosti
  Sarčeve vlade za ljudi, podjetja in celo
  Slovenijo.

  Šarec mora odgovarjati, to je kriminal
  in izdaja Slovenije.

 • tomven

  Če kdo, potem morajo odgovarjati šmarec, šalabeder in ona krastača z NIJZ-ja. Bojim pa se, da se jim ne bo zgodilo nič. Primerno bi bilo, da vsi okuženi za to trojico bedakov podajo naznanilo kaznivega dejanja zaradi opustitve dolžnega ravnanja. Bedak šmarec se nam v brk smeje iza ograje okoli svoje koče, čeprav se trese kot posran cucek. Janeza se boji, kot hudič križa, ker ve, da mu tu tudi milće ne bo pomagal. Forza JJ in ekipa.

 • Ales Ceglar

  Haha, a niso vrtci zaprti? Od kje norcem povezave na net? Aja, niste v vrtcu, v drugi ustanovi ste.. Pa lep dan…

  • Jani Steiner

   Od kdaj pa iz zaprtih oddelkov lahko komunicirate z javnostjo, tudi Hrastovec ni več to kar je bil.

   • Ales Ceglar

    O sosed, je fajn, k so nam dovolil net.. Je farmojster zrihtal, ves..

 • Ivo Žbogar

  Naslov članka kaže na vso pokvarjenost in sprenevedanje pisunov na Nova24TV. In večina bralcev tega portala verjame tem nebulozam. Če bi se malo ozrli po okoliških državah, bi z lahkoto ugotovili, da je Šarec še najbolj ostro začel borbo proti virusu v primerjavi s sosedi. Že konec Januarja je uvedel kontrolne točke na meji in razdelil maske iz skladišč. Počivalšek je takrat dobil nalogo, naj jih naroči nove, pa jih ni pravočasno. Saj pisun tega članka dobro vedo, da Šarec ne bo nobenemu odgovarjal, ker je to brez veze, vendar je pa naslov tak, da se prileže desničarjem.

 • Ana Lukaček

  A lahko nehate s tem pisarjenjem Nova Tv. Zdaj ni cas za obsojanje , zdaj je cas, da stopimo skupaj in premagamo to vojno z korono potem bo pa cas za vse ostalo. Mogoce, bi rajsi spodbujali ljudi, jim dajali pozitivno energijo, bi bilo vec koristi. Veste taki clanki nas se bolj vznemirjajo, meni recimo v teh trenutkih ni lahko, tako kot marsikomu, zato se izogibam branju takih clankov in gledanju tv.

 • Svoboda

  Ne samo sarca zidana in mesca je treba kazensko ovadit in dons serjejo nocejo vojsko na mejo se ni dost da smo fasali virus se migrante moramo futrati kaj pa bo za nas ostalo nic jebemti to je veleizdaja vemo kaj narediti