Kitajska izkoristila večmilijonsko suženjsko delovno silo zatiranih Ujgurov

Datum:

Kitajska komunistična oblast je s suženjskimi ukrepi skrbela za proizvodnjo in svojo ekonomijo. V času epidemije so kot delovno silo izkoristili Ujgure, muslimansko manjšino, da so za kitajsko oblast izdelovali nujno medicinsko opremo. V suženjskih razmerah je garalo več kot milijon pripadnikov te manjšine.

Kitajski gospodarski čudež je omogočila suženjska delovna sila. Sestavljali so jo pripadniki manjšine Ujgurov, ki so garali v nemogočih razmerah. Po poročanju Breitbarta so kitajske oblasti preselile Ujgure v bližino večjih kitajskih mest, kjer so izdelovali nujno medicinsko opremo za potrebe boja proti epidemiji virusa covid-19. S to umazano potezo pa se Kitajska v zunanjem svetu predstavlja kot glavna dobrotnica za vse obobužane države, ki se mrzlično borijo proti zajezitvi širjenja virusa covid-19.

Večina kitajskih delavcev se je vrnila na svoja delovna mesta po koncu karantene, ki jo je Kitajska zapovedala zaradi virusa covid-19. Kitajska je bila uradno prva država, kjer se je pojavil smrtonosni virus, ki vedno bolj pustoši po Evropi in po Združenih državah Amerike. Kitajska je zaradi krize v Evropi postala glavna zmagovalka, saj sedaj Evropa in ZDA medicinsko opremo večinoma pridobijo s Kitajske.

Ujguri v taboriščih na Kitajskem (vir: twitter)

Suženjska delovna sila je rešila kitajsko ekonomijo
Kitajsko gospodarstvo se je vrnilo v stare tirnice. Zaposleni v elektronski, tekstilni, jeklarski in železniški industriji so pričeli delati s 75-odstotno zmogljivostjo. Ujgure so preselili na druge lokacije v notranjost države, kjer izdelujejo nujno medicinsko opremo za cel svet.

Kitajski predsednik Xi Jinping je poslal večino kitajskih delavcev nazaj v tovarne. (foto: EPA)

Kitajske oblasti prikrivajo resnične številke o umrlih
V našem mediju smo poročali, da se Kitajska v svetovni javnosti hoče prikazati kot zmagovalka epidemije zajezitve virusa covid-19. S strogimi in rigoroznimi ukrepi jim je to tudi uspelo. Kitajski zdravniki sedaj množično pomagajo v žariščih epidemije virusa covid-19 v Italiji. Kitajska pa sedaj pomaga drugim državam po svetu z dobavo respiratorjev in zaščitnih mask ter druge nujne medicinske opreme.

Kitajske oblasti naj bi skrivale prave podatke. V resnici bi naj samo v Wuhanu umrlo 42 tisoč prebivalcev. (Foto: epa)

Vendar so komunistične oblasti na Kitajskem po vsej verjetnosti zamolčale resnično grozljivo sliko, ki jo je pustila epidemija koronavirusa na kitajskih tleh. Tako bi naj samo v mestu Wuhan umrlo 42 tisoč prebivalcev, medtem ko bi se v celi Kitajski ta številka lahko povzpela do sedem milijonov.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Za zagotovitev poštenih in demokratičnih volitev

Svet SDS je na nedavni seji sprejel resolucijo o...

Mladi za podnebno pravičnost sploh niso pravna oseba, a se predstavljajo za lobiste

Mladi za podnebno pravičnost so se najverjetneje marsikomu usidrali...

Izraelska varnostna služba ukazala Eden Golan: “Ne zapuščaj hotelske sobe!”

Evrovizijska izraelska pevka Eden Golan je dejala, da so...

Trnova pot Gibanja Svoboda v Bruselj ali kako je Tina Gaber postala glavna “teta iz ozadja”

Prejšnji ponedeljek, 22. aprila, je v poznih večernih urah...