Trump je imel prav! Znanstveniki umaknili študijo o škodljivih učinkih zdravila za malarijo pri zdravljenju covid-19!

Datum:

Znanstvena revija Lancet, ki je objavila študijo o učinkovitosti hidroksiklorokvina –  sestavine, ki je prisotna v zdravilih za malarijo – pri zdravljenju covid-19, je bila omenjeno študijo, v kateri naj bi sodelovalo okoli 96 tisoč subjektov, prisiljena umakniti. 

Osrednji mediji so na podlagi študije, objavljene v priznani medicinski znanstveni reviji Lancet, napadali ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je vztrajal pri rabi hidroksiklorokvina v boju proti pandemiji covid-19. Trump je namreč povedal, da zdravilo za malarijo preventivno jemlje tudi sam.

“Danes so trije avtorji članka ‘Hidoksiklorokvin ali klorokvin z ali brez makrolidov za zdravljenje covid-19; večdržavna analiza registrov’, umaknili svojo študijo,” so sporočili iz Lanceta v četrtek, 4. junija 2020.

Študijo, ki je bila po poročanju MSN objavljena v maju, so avtorji umaknili potem, ko niso mogli neodvisno potrditi podatkov, na katerih je stala njihova analiza.

Avtorji omenjene študije so se za svojo površnost opravičili, a ni pričakovati, da bodo isto storili tudi osrednji mediji, ki so zaradi zagovarjanja rabe hidroksiklorokvina kritizirali Trumpa.

“Hidroksiklorokvin, protimalarijsko zdravilo, ki ga zagovarja predsednik Trump, je glede na analizo 96.000 pacientov objavljeno v Lancetu, povezano s povečanim rizikom smrti pri pacientih s koronavirusom,” so konec maja pisali pri MSNBC.

MSNBC ni bil osamljen primer. Do ameriškega predsednika in njegovega predloga so bili kritični številni mediji, znanstveniki in politični komentatorji. Z veseljem so ustvarjali v javnosti vtis o Trumpovi nepodučenosti in svarili pred “nevarnostjo” predloga ameriškega predsednika.

Zdaj se raje, kot da bi priznali napako, priznali, da je zaradi njihovega sovraštva do Trumpa in vpliva, ki ga imajo v javnosti, umrlo nič koliko ljudi, ki bi jim drugače hidorksiklorokvin lahko rešil življenje, ubadajo z drugo temo, t.j. rasizem in “miroljubni protesti”. Osrednji mediji so ena velika laž, ki svojimi diskreditacijami ubija.

Do sedaj je bilo s covid-19 okuženih več kot 7,1 milijonov ljudi. Po svetu je umrlo več kot 400 tisoč ljudi, samo v ZDA je število mrtvih preseglo 111 tisoč. Koliko življenj bi bilo rešenih, če osrednji mediji ne bi napadali Trumpa?

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Janša: Levica svoje namene skriva kot kača noge

"Levica zato svoje namene skriva kot kača noge. Zavija...

Dr. Rupel: Naš bistveni problem so šole, v katerih prevladujejo “protidejanski” nauki

"Naš bistveni problem so šole, v katerih prevladujejo "protidejanski"...

Prejeli smo: Je Švica v nas prepoznala “drugo Švico”?

Intervju s predsednikom vlade Robertom Golobom v sobotni prilogi...

[Video] Kako so na ZDF skrajne islamiste prekrstili v skrajne desničarje

Nemška državna televizija ZDF je popravila lažno poročanje o...