Salonit Anhovo bo namesto občine obnovil vodarno

Datum:

STA poroča, da se je cementarna Salonit Anhovo, ki je lastnik vodarne Močila, z dogovorom z Občino Kanal ob Soči zavezala, da bo predvidoma do konca leta 2021 prenovila vodarno in jo avtomatizirala. Tako bi pitno vodo zagotovili tudi za 1138 krajanov v naseljih Deskle, Anhovo, Robidni breg in Močila.

 Iz te občine prihajata več kot dve tretjini naših zaposlenih, zato je bila odločitev o tem, da nadaljujemo z zagotavljanjem pitne vode za prebivalce, v vodstveni ekipi sprejeta soglasno,” je ob podpisu sporazuma povedal prvi mož Salonita Julijan Fortunat.

Dober milijon evrov vredno naložbo v posodobitev vodarne je sicer načrtovala izvesti sama kanalska občina, jo bo pa skladno z novim dogovorom podjetje, ki bo nato občini predalo objekt.

Eden večjih investicijskih projektov na tem področju, ki je do danes bremenil občinski proračun, je zagotovo rekonstrukcija vodarne Močila. Z novim dogovorom, ki smo ga sklenili s podjetjem Salonit Anhovo, sklepamo tudi namero, da vodarno obnovi podjetje ter s tem močno razbremeni občinski proračun,” je pojasnila županja Kanala ob Soči, Tina Gerbec.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Čistilna naprava Jesenice ob vednosti odgovornih v Savo spušča fekalije?

Zeleno-rdeča leva politika se pogosto kiti s skrbjo in...

Vitanje: Varnostniki in redarji tepli obiskovalce veselice

Očitno se veselica v Vitanju ni ravno končala po...

V petih dneh 1.225 kilometrov za ustvarjanje nasmehov in spreminjanje prihodnosti

Danes kolesarji začenjajo prvo od petih etap največjega vseslovenskega...

Sloveniji preti nacionalna katastrofa

"To je zelo slab signal, posebej za slovenske državljane....