Iranski minister za človekove pravice: Tiste, ki zavestno širijo novi koronavirus, bi morali obesiti

Datum:

Iranski pravosodni minister za človekove pravice je mnenja, da bi morali ljudi, ki zavestno širijo novi koronavirus, biti obsojeni na smrt.

“Nekdo, ki se v celoti zaveda svoje okužbe in brez maske kiha in kašlja … širi koronavirus na druge in na koncu povzroči smrt. To pomeni namerni umor in se obravnava v skladu s Qisasom,” je po poročanju Radia Farda povedal namestnik pravosodnega ministra za človekove pravice in mednarodne odnose, Mahmoud Abbasi.

“Qisas” je kazen po talionskem principu, oko za oko, ki v skladu z islamskim pravom dopušča povračilo v primerih osebne poškodbe, so pojasnili pri Breitbartu.

Obešanje v skladu z ustavo
Abbasi je mnenja, da bi morali tiste, ki zavestno širijo okužbo z wuhanskim koronavirusom obesiti. “Omejitve in prepovedi, ki jih je oznanil predsednik morajo vsi implementirati v skladu z ustavo,” je še dodal Abbasi. Iran je bil med prvimi državami kjer je prišlo do izbruha covid-19 s Kitajske, še vedno velja za enega najsmrtonosnejših. Razlog za to je med drugim iskati tudi v odločitvi islamskih verskih voditeljev, ki so bili mnenja, da jih bo že Alah zaščitil pred novim koronavirusom in so zato zavračali kakšrnekoli pozive po omejitvi javnih zborovanj.

Uradno naj bi v Iranu imeli več kot 262 primerov okužb s covid-19 in nekaj čez 13 tisoč smrti. Mednarodna stroka dvomi v te številke, s tem pa se strinjajo tudi iranski disidenti v Iranskem nacionalnem odporniškem svetu, ki trdi, da je se število mrtvih zaradi covid-19 vrti okoli 70 tisoč, samo v Teheranu naj bi bilo 17.630 primerov.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Čemu služi urad za investicije v zdravstvu?

Čeprav je ureditev potresne odpornosti v UKC Ljubljana nujna,...

Panika na evropski levici

Potem ko se vse bolj pojavljajo namigi o možnosti,...

Kaj o njunem odnosu pove teorija “zelene črte”?

Po dolgem času ugibanja, kdo dejansko vleče niti v...

Identiteto mrtvega moškega iz Golokratne jame še ugotavljajo

Identiteta moškega, ki sta ga poljska jamarja v petek...