V Nemčiji največ okužb s koronavirusom od konca aprila; zaradi covida-19 je umrlo že 9267 Nemcev

Datum:

V Nemčiji so v zadnjih 24 urah potrdili 2034 primerov okužbe z novim koronavirusom. To je največ okužb v enem dnevu od konca aprila, ko so jih 25. aprila potrdili 2055, je danes sporočil Inštitut Robert Koch.

Zaradi covida-19 je umrlo še sedem bolnikov, skupno 9267. Skupno so v državi doslej potrdili 232.082 okužb. Po državi je več manjših žarišč, ki so povezana tudi z družinskimi praznovanji, je inštitut navedel v petkovem poročilu, navaja nemška tiskovna agencija dpa. Nove okužbe so potrdili tudi med potniki, ki so se vrnili iz tujine, še posebej med mladimi.

Nazadnje je vlada v petek objavila opozorilo pred potovanjem v Bruselj, ker so tam imeli v sedmih dneh več kot 50 okužb na 100.000 prebivalcev. Vsi, ki se bodo vrnili iz belgijske prestolnice, bodo morali opraviti test na okužbo in ostati v karanteni, dokler test ne bo negativen, poroča dpa. Ta mesec so sicer enako opozorilo v Berlinu izdali tudi za Antwerp v Belgiji.

V Nemčiji je bil vrhunec epidemije v začetku aprila, ko so dnevno beležili več kot 6000 okužb. Od konca julija so številke upadale, v zadnjih dneh pa število okužb znova narašča. To pripisujejo vračanju turistov, tudi iz regij z večjim tveganjem okužbe, pa tudi večjemu številu testiranj.

Tiskovni predstavnik nemške kanclerke Steffen Seibert je v petek naraščanje števila okužb označil za zaskrbljujoče in prebivalce pozval k odgovornemu ravnanju in upoštevanju ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa.

Demokracija

Sorodno

Zadnji prispevki

Nas čakajo novi obvezni prispevki?

OECD je v svoji preliminarni izdaji za Slovenijo v...

Hrvati nas prehitevajo po številu in plačah zdravnikov

"Če se država zaveda pomena zdravstva, je lahko drugače...

Zamolčano ob dnevu svobode tiska

Ob svetovnem dnevu svobode tiska, ki je bil včeraj,...