fbpx

FOTO: Tako blažena je Tanja Fajon v družbi šovinista, ki neporočenim damam svetuje, s čim naj se ukvarjajo

Evroposlanka Tanja Fajon (vir: Twitter)

Kakšno mlatenje prazne slame je besedičenje predsedujoče SD Tanje Fajon, kaže posnetek, ki ga je sinoči na omrežju Twitter objavil njen predhodnik na mestu predsednika SD Dejan Židan.

Milan Kučan se je v anale vpisal z vprašanjem novinarki, ali še ni poročena. Čeprav jo je zanimalo aktualno politično delovanje, se z novinarko o tem ni bil pripravljen pomagati, ampak ji je svetoval, naj se raje ukvarja s tem, da ni poročena.

Milan Kučan, Tanja Fajon, Dejan Židan in Aleksander Jevšek (vir: twitter)

Novinarka je bila pred vstopom v politiko tudi Fajonova. Ali je (še) poročena, ni znano. Je pa vprašanje, ali je srečno poročena Kučanova žena Štefka, ki jo na zgornjem posnetku najdete v drugem planu.

Fajonova ima blažen izraz v družbi Milana Kučana, ki se je v anale slovenskega novinarstva vpisal na spodnjem posnetku.

Ne pozabimo, kaj o šovinistih Fajonova pravi v teoriji. Sklepali bi, da ta teorija velja tudi za Kučanove šovinizme, mar ne?

“Začne se z besedami. S širjenjem sovraštva, laži. Šovinizem, homofobija in rasizem vse bolj odkrito postajajo sestavni del diskurza. Sledijo verbalni in fizični napadi. Zatem ostane le še korak. Si to želimo? Ne. Najostreje obsojam včerajšnji obračun z opozicijo in novinarko RTV,” je na Twitterju še nedolgo nazaj pridgala Fajonova.

Andrej Žitnik