Ronaldo postal novi rekorder Lige prvakov

Datum:

Cristiano Ronaldo je včeraj podrl še en mejnik. Kot prvi nogometaš v skupinskem delu Lige prvakov je zabil 11 golov. Dosedanji rekord je držal Luis Adriano, ki jih je zabil 9.

Včerajšnji večer v Ligi prvakov je postregel z nekaterimi zanimivi tekmami ter z dvema rekordoma. Madridski Real je dosegel najvišjo zmago v Ligi prvakov, odkar jo poznamo v takšnem formatu, Cristiano Ronaldo pa je postal strelec z največ zadetki v skupinskem delu Lige prvakov.

Rekordnih 8 : 0
Madridski Real, ki je že pred zadnjim krogom skupinskega dela osvojil prvo mesto v skupini, se je včeraj znesel nad švedskim prvakom Malmöjem. Španci so Švede ponižali in zmagali s kar 8 : 0. To je izenačitev rekorda skupinskega dela Lige prvakov. To je hkrati tudi izenačitev najvišje zmage v Ligi prvakov, odkar se igra po takšnem sistemu, da se ekipe merijo tudi v skupini. Prav tako z rezultatom 8 : 0 je Liverpool v 4. krogu skupinskega dela Lige prvakov v sezoni 2007/2008 ugnal turški Bešiktaš. Nasploh najvišjo zmaga v tem tekmovanju je dosegel romunski Dinamo iz Bukarešte, ki je v 1. krogu takratnega Evropskega pokala premagal severnoirski Crusaders s kar 12 : 0.

Ronaldo dosegel štiri in postal rekorder
Izdaten delež pri včerajšnji zmagi Reala je prispeval tudi prvi zvezdnik belega baleta Cristiano Ronaldo, ki je zabil kar polovico vseh zadetkov. Najprej je v 39. minuti zadel za 4 : 0, nato pa še osem minut kasneje, ko se je z 9. golom v letošnji sezoni Lige prvakov izenačil z dosedanjim rekorderjem Luisom Adrianom. Portugalec je svoj šov nadaljeval samo tri minute kasneje, ko je prehitel Brazilca in zabil svoj 10. gol. Piko na i izjemnemu večeru je CR postavil v 59. minuti, ko je zadel za 6 : 0, sam pa se je spet vpisal med nesmrtne in najbrž za kar nekaj časa postal rekorder po številu zadetkov v skupinskem delu Lige prvakov. Ronaldo, ki je tudi rekorder po številu zadetkov v Ligi prvakov vseh časov, ima v letošnji sezoni priložnost, da podre svoj rekord po številu zadetkov v eni sezoni. Pred tremi sezonami je namreč v eni sezoni zabil kar 17 golov. Če bo Real letos v tekmovanju ostal do zaključnih bojev, si lahko obetamo nov rekord portugalskega asa.

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Primc: To so stranke smrti, zastrupitev, laži in uničevanja življenj

V prvi polovici marca je koalicija z Gibanjem Svoboda...

Atentat na premierja bi se lahko zgodil tudi v Sloveniji

To, kar se je zgodilo na Slovaškem, je stopnička...

V Peruju bodo trans identitete obravnavane kot duševne motnje

Perujska oblast je 10. maja objavila predsedniški odlok, ki...