V nedeljo potrjenih 47 novih okužb, v bolnišnični oskrbi 40 bolnikov s covid-19

Datum:

V nedeljo 13. septembra je bilo v Sloveniji opravljenih 1100 testov, na okužbo s koronavirusom je bilo pozitivnih 47, je vlada sporočila na Twitterju. V bolnišnicah se zdravi 40 bolnikov, 9 pa jih rabi tudi intenzivno zdravljenje. 6 oseb so odpustili v domačo oskrbo, umrl ni nihče.

Po podatkih na sledilniku je trenutno v Sloveniji 833 okužb. Največ aktivnih okužb je v osrednjeslovenski regiji, in sicer 260. Visoko število okužb je tudi v podravski regiji (175) in v savinjski regiji (152). Najnižje število aktivnih okužb pa je v obalno-kraški regiji, in sicer 10. V Ljubljani, kjer je trenutno okuženih 167 oseb, so včeraj potrdili 13 novih okužb, v Mariboru, kjer je aktivno okuženih 89, pa 4.

Največ (10) na novo potrjenih okužb je v starostni skupini od 45 do 54 let in 9 v skupini od 55 do 64 let. Po dve novi okužbi sta v starostni skupini od 65 do 74 let in od 75 do 84 let. Tri pozitivne teste so odkrili tudi v skupini otrok od 5 do 14 let.  Do zdaj je v Sloveniji zaradi koronavirusa umrlo 135 oseb.

Image

V Pivki so zaradi poslabšanja epidemiološke slike začasno prepovedali uporabo športnih objektov ter kulturne in športne prireditve. Občane so tudi pozvali, naj preložijo načrtovana praznovanja. V nedeljo so namreč našteli 11 okuženih oseb.

Image

Image

Razmere izven Slovenije
V zadnjih 14 dneh so se razmere v sosednjih državah najbolj poslabšale v Avstriji in na Madžarskem. V Italiji so razmere dokaj nespremenjene, na Hrvaškem pa so se rahlo izboljšale. Število okužb je v zadnjih 14 dneh precej naraslo tudi v Franciji, Španiji, Črni gori in Češki. Slovenija je sicer dosegla mejo 40 okužb na 100 tisoč prebivalcev. Za države, ki niso na zelenem seznamu, veljajo omejitve pri vstopu v Slovenijo.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Zmagoslavje hrvaških demokratov na volitvah in zaušnica levi kontinuiteti

Hrvaški premier Andrej Plenković bo vodil vlado še tretji...

Italija je zaradi teroristov med migranti zaprosila za prekinitev schengenskega sporazuma s Slovenijo

“Italija je zaprosila za prekinitev schengenskega sporazuma s Slovenijo...

Goranu Forbiciju Golobova vlada podelila dober milijon evrov

Da se je čistka t. i. "janšistov" na javnem...

Vladajoči sistematično kršijo demokratične standarde

"Na seji odbora DZ za zdravstvo je prišlo do...