Idealna enajsterica brez igralcev Barcelone

Datum:

Izbrana je bila idealna enajsterica skupinskega dela Lige prvakov. UEFA je izbrala enajst nogometašev, ki so na šestih tekmah v skupinskem delu igrali najboljše. Na seznamu – presenetljivo – ni igralcev Barcelone.

Idealna enajsterica je spisek enajstih igralcev, ki so se po mnenju Evropske nogometne zveze najbolj odrezali v skupinskem delu Lige prvakov. Trije slovenski predstavniki (Jan Oblak, Kevin Kampl in Branko Ilič), ki so letošnjo jesen nastopali v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju, niso bili izbrani med enajst najboljših. Med izbrano enajsterico je tudi nepričakovano presenečenje – vezist Genta Sven Kums.

Idealna enajsterica skupinskega dela Lige prvakov:

Vratar: Kevin Trapp (PSG)

Branilci: Andrea Barzagli (Juventus), Thiago Silva (PSG), David Alaba (Bayern), Diego Godin (Atletico Madrid)

Vezisti: Raheem Sterling (Manchester City), Willian (Chelsea), Sven Kums (Gent)

Napadalci: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Hulk (Zenit), Thomas Muller (Bayern).

Med vratarji je v idealni enajsterici upravičeno končal Nemec Trapp, saj je na šestih tekmah prejel zgolj en zadetek. V obrambi so se znašli branilci najboljšega kova, med njimi tudi Brazilec Thiago Silva, ki je tako kot soigralec Trapp prejel en zadetek. Preostali trije branilci pa so s svojimi ekipami prejeli po tri zadetke. Edini Anglež, ki se je uvrstil v enajsterico, je Raheem Sterling, ki se je izkazal za odlično okrepitev Citya tudi v Ligi prvakov. Willian pa je zagotovo najbolj zaslužen, da se je Chelseaju uspelo uvrstiti v izločilne boje. Brazilec je reševal svojo ekipo z zadetki, ko je bilo to najbolj potrebno. Dosegel je skoraj polovico zadetkov svoje ekipe.

Presenečenje v ekipi pa je zagotovo belgijska neznanka Sven Kums. Zadetek, dve asistenci in dobre predstave niso ostale skrite in so ga uvrstile na seznam najboljših enajst. Portugalec Cristiano Ronaldo je z enajstimi zadetki postavil nov rekord – doseženih zadetkov v skupinskem delu tekmovanja. Še tretji Brazilec, ki je končal v enajsterici, je Hulk. V dokaj neatraktivni skupini je Zenitu z dobrimi predstavami priboril prvo mesto. Kot zadnji je mesto v napadu zasedel še Thomas Muller, ki je v dresu Bayerna dosegel pet zadetkov.

V enajsterici ni niti enega člana Barcelone, ki je v svoji skupini brez večjih težav osvojila prvo mesto. Ni, denimo, nobenega izmed napadalnega trojca Messi-Neymar-Suarez, pa čeprav so skupaj dosegli deset zadetkov in zbrali sedem asistenc.

G.V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Prekršek za izmaličen obraz, obsodba za nekaj besed proti prvorazredni

"Zanimivo, da je fizični napad na nekoga lahko tudi...

Migrantsko nasilje vse pogostejše na ulicah Ljubljane

Aprila novo posilstvo v Ljubljani, gre spet za migrante?...

Bo “prešuštvo” s Pfizerjem ustavilo Von der Leynovo?

V zadnjem času je v javnosti močno odmevala "romanca"...