Tim Gajser si je privozil že svoj četrti naslov svetovnega prvaka

Datum:

Motokrosist Tim Gajser si je zagotovil naslov svetovnega prvaka razreda MXGP za leto 2020. V predzadnji dirki te sezone, si je namreč v Pietramurati privozil drugo mesto. V tem razredu je to že njegov tretji naslov prvaka, poleg teh treh pa je lastnik še enega naslova v razredu MX2, ki ga je osvojil leta 2015.

Tim Gajser, naš najbolj uspešen motokrosist, se je predzadnje dirke sezone lotil s 73 točkami prednosti. Njegov štart sicer ni bil najboljši, vendar pa je na koncu vseeno prišel do drugega mesta. Italijanski motokrosist Antonio Cairoli, ki je bil sicer najbližji zasledovalec Gajserja, je s padcem v desetem krogu našemu motokrosistu olajšal delo. Gajser se je odpeljal mimo njega in si tudi pridobil toliko prednosti, da ga tekmeci, tudi v skupnem seštevku, ne morejo več ujeti.

Gajser se je po slabem štartu na vožnjo podal šele s 13. mesta, v prvi vožnji pa je imel tudi velike težave s sklopko. Kljub temu, se je s svojo Hondo pripeljal na odlično drugo mesto. Prvo mesto je osvojil Švicar Jeremy Seewer, Antonio Cairoli pa je po padcu končal na šestem mestu. Naslov svetovnega prvaka v nižjem razredu MX2, kjer nastopa tudi Jan Pancar, si je zagotovil 20-letni dirkač KTM Tom Vialle. Mlad Francoz je vodil vse od štarta do cilja prve vožnje in si tako nabral 25 točk. Pancar je bil v prvi vožnji devetnajsti, pridobil pa je dve točki.

Vir: Facebook

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Palestinsko vprašanje skregalo Fajonovo in Goloba

Slovensko priznanje Palestine je postalo svojevrstna predvolilna tematika, s...

Belgijo pretresa skupinsko posilstvo: Mladoletnico odpeljal v gozd in jo “posodil” prijateljem

Novo skupinsko posilstvo v Belgiji. 14-letno dekle je skupina...

Proteste vodijo oboževalci največjih množičnih morilcev vseh časov

Zgledu prohamasovskih protestnikov v ZDA zdaj sledijo tudi študentje...

Niso “desničarske laži” – Asto Vrečko je ves čas plačevala Filozofska fakulteta!

“Spet popolne laži tovarne sovraštva skrajne desnice z namenom...