Optimistična napoved: To farmacevtsko podjetje do konca leta pričakuje rezultate kliničnih poizkusov cepiva proti covid-19 v pozni fazi!

Datum:

Britansko farmacevtsko podjetje AstraZeneca, ki ga smatrajo za enega vodilnih kandidatov za razvoj cepiva za covid-19, je v četrtek premagalo ocene za prodajo v tretjem četrtletju. Podjetje, ki velja za enega največjih na svetu, je napovedalo optimistično novico in sicer, da do konca leta pričakuje rezultate kliničnih poizkusov cepiva v pozni fazi. 

Podjetje, ki se je zavzelo za razvoj potencialnega cepiva Covid-19 na univerzi Oxford, je že podpisalo več poslov za dobavo več kot treh milijard odmerkov cepiva državam po vsem svetu.

Dosedanji rezultati so optimistični
Podatki v oktobru so pokazali, da cepivo z imenom AZD1222 ali ChAdOx1 nCoV-19 povzroča imunski odziv tako pri starejših kot pri mlajših odraslih. Podjetje AstraZeneca naj bi v prihodnjih tednih objavilo težko pričakovane podatke o kliničnih preskušanjih v pozni fazi. Obstaja pričakovanje, da bi lahko konec decembra ali v začetku leta 2021 Velika Britanija pričela uporabljati uspešno cepivo.

Foto: epa

Sorodno

Zadnji prispevki

“Litijska” ni ena, kradejo na vseh koncih

Najprej je bila novinarska konferenca. Robert Golob je skoraj...

Pravna mreža ali Hamas mreža?

Nekdanji generalni direktor policije Anton Olaj je opozoril na...

V nemških velemestih med novorojenčki že prevladujejo Mohamedi

V nemških velemestih so med novorojenčki vse pogosteje različice...

Integracija nezakonitih migrantov je očitno le pobožna želja

Čeprav je znano, da se je pametno učiti iz...