[Video] Londonska policija v protestih proti kapitalizmu in ukrepom covid-19 aretirala več kot sto izgrednikov!

Datum:

V četrtek, 5. novembra 2020, je prišlo v Londonu do spopadov med policijo in izgredniki, ki so se v svojem maršu proti kapitalizmu in ukrepom za preprečitev širjenja epidemije covid-19 zatekli k nasilju.

Več sto izgrednikov se je zbralo na Trafalgar Square, kjer so želeli protestirati. Policija je zbranim protestnikom naročila naj se razidejo, saj trenutno velja prepoved javnega zbiranja z namenom zamejitve širjenja epidemije covid-19. Levičarski provokatorji so navodila prezrli in se zatekli k nasilju. Po poročanju RT je bilo pridržanih več demonstratorjev.

Po poročanju Reutersa je britanska policija v četrtek aretirala 104 izgrednike. Še več aretacij naj bi se zgodilo preko noči. Načelnica londonske policije Jane Connors je povedala, da za posameznike, ki kršijo pravila povezana z zamejevanjem širjenja epidemije covid-19, ni opravičila.

“Nahajamo se v nacionalni zdravstveni krizi in nove zaostrene omejitve so bile sprejete z namenom zamejitve širjenja koronavirusa. Ukrep je bil sprejet, da bi bili vsi varni,” so v izjavi za javnost sporočili iz londonske policije.

https://twitter.com/RTUKnews/status/1324410231493922816

Zaprtje države, ki bo v Angliji trajalo do 2. decembra, dovoljuje prebivalcem, da zapustijo svoje domove samo za najnujnejša opravila, kot so odhod v službo, šolo, nakupi ali potreba po zdravstvenih storitvah. Prepovedano je zbiranje več kot dveh ljudi iz različnih domovanj, tako zunaj kot notri.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Zver: Gasilstvo je nacionalno bogastvo

"Danes sem se v cerkvi Sv. Urbana v Destrniku...

Pod Golobom je vse slabše

Fiskalni svet, neodvisni in samostojni državni organ, ki nadzira...

Andrej Lokar: Levica je družbeni inženiring iz politike prenesla v kulturo in izobraževanje

"Svetovna levica je v nekakšni predslutnji (v resnici: zaradi...

Afera na Švedskem: Policistke spale s pripadniki migrantskih tolp in izdajale podatke

"Zelo resno je," je dejal premier Ulf Kristensen, potem...