Šarec zavrača dialog in vabilo na pogovor predsednika Pahorja o spopadu z epidemijo, okrevanju po njej ter predsedovanju EU!

Datum:

Marjan Šarec, nekdanji dramski igralec, inkliniran h komičnim vlogam, ki je postal predsednik vlade, očitno trmasto vztraja, da bo njegova legendarna puška v koruzo, njegov odstop, edina državotvorna poteza v njegovi politični karieri. Na poziv predsednika države, Boruta Pahorja, vsem predsednikom parlamentarnih strank, da se udeležijo srečanja v predsedniški palači, je Šarec odgovoril z nerganjem v smislu, “zakaj pa nisi nikoli antijanša, ko mi to od tebe želimo”.

Predsednik države Borut Pahor je poslal državotvorno vabilo vsem predsednikom parlamentarnih strank, da se udeležijo srečanja v predsedniški palači, kjer bi v ospredju bil dialog, ki ga v tem trenutku nujno potrebujemo. Gre za ključna strateška vprašanja o spopadu z epidemijo, njenimi posledicami ter prihajajočemu predsedovanju EU v drugi polovici letošnjega leta.

Marjan Šarec, predsednik LMŠ in nekdanji predsednik vlade, se je na njegovo vabilo odzval z nerganjem, zakaj v prejšnjih mesecih ni bil večkrat na strani histerične opozicije. Predsednik Pahor je predsednikom parlamentarnih strank poslal vabilo na srečanje v predsedniško palačo, kjer bi v dobro vseh skušali vzpostaviti dialog.

Image

Marjan Šarec se je naj že odzval in se s svojim odzivom pohvalil na tviterju. V svojem odzivu je izpostavil, da bi jemal to vabilo za bolj iskreno, če bi predsednik Borut Pahor kdaj v preteklih mesecih reagiral ob “rušenju demokracije”, ki ga domnevno počne ta vlada. Kar je šifra za to, da mu je odvrnil, zakaj ni večkrat potegnil z opozicijo proti Janši.

Šarčev odziv na vabilo (Foto: Twitter)

Poglejmo si nivo Šarčevega zapisa. Sestavljen je iz dveh poglavitnih očitkov:

  1. Lani si premalokrat potegnil z nami.
  2. Želeli smo sodelovati, a so naše predloge zavračali.

Ničesar o tem, zakaj so jih zavrnili, ničesar o tem, zakaj predsednik ni potegnil z njimi. Mi smo na strani resnice in če nisi z nami, si proti nam. Da pa ne omenjamo hipokrizije strank opozicije, ki so poprej leta in leta zavračale vljudne pozive Janeza Janše in SDS – a k sodelovanju, zdaj pa so užaljene, če je zavrnjen kak njihov predlog.

Aleš Ernecl

Sorodno

Zadnji prispevki

Prekršek za izmaličen obraz, obsodba za nekaj besed proti prvorazredni

"Zanimivo, da je fizični napad na nekoga lahko tudi...

Migrantsko nasilje vse pogostejše na ulicah Ljubljane

Aprila novo posilstvo v Ljubljani, gre spet za migrante?...

Bo “prešuštvo” s Pfizerjem ustavilo Von der Leynovo?

V zadnjem času je v javnosti močno odmevala "romanca"...