Home Sproščeno 6 življenjskih lekcij, ki so nas jih naučile risanke

6 življenjskih lekcij, ki so nas jih naučile risanke

0
6 življenjskih lekcij, ki so nas jih naučile risanke

Ali veste, katera animirana risanka nas nauči, da ni nič narobe, če smo žalostni? Katera pa to, da se moramo v življenju naučiti sprejemati sami sebe takšne, kot smo, in ne obsojati drugih? Preverite v nadaljevanju.

Animirane filme lahko razume vsak, saj so narejeni za naše najmlajše, malo starejše in mlade po srcu. Zgodbe so preproste, takšna pa so tudi njihova sporočila.

Vrvež v moji glavi – Nič ni narobe, če smo kdaj žalostni
V sodobnem svetu včasih pozabimo, da so žalost, malodušje in strah del življenja. Animirani film nas uči, da negativnih čustev včasih ni najbolj modro potlačiti, saj nam lahko to škoduje v prihodnosti, ko ta čustva znova privrejo na plan. S čustvi, še posebej z negativnimi, se moramo naučiti soočiti.

Domov – Nehajte obsojati ljudi
Ne obsojajte ljudi, dokler ne veste, kaj preživljajo. Majhni vesoljčki se šele proti koncu filma spoprijateljijo, potem ko so ves čas mislili, da so sovražniki. Zgodba nas uči, da imamo vsi slabe in dobre dneve (in da smo po srcu vsi dobri) ter da zaradi tega drug drugega ne bi smeli obsojati.

Kako izuriti svojega zmaja – Svet je velik, čas je da začnemo živeti v harmoniji
Vsa živa bitja na tem planetu – človek, živali in rastline imajo pravico do obstoja. Naučiti se moramo živeti drug z drugim.

Big 6 (foto: printscreen/youtube).
Big 6 (foto: printscreen/youtube).

Veličastnih 6 – Maščevanje je vedno slaba odločitev
Maščevanje je slaba ideja, saj se boste zaradi tega počutili še slabše. Potrebno se je naučiti živeti s preteklostjo. Včasih smo sicer tako zelo žalostni ali jezni, da težko sprejmemo pravo odločitev. V takšnih trenutkih potrebujemo prijatelje, ki nam lahko neobremenjeno svetujejo.

Razbijač Ralph – Naučit se moramo sprejemati sami sebe
Ralph sam pove najboljše: “Slab sem in s tem ni nič narobe, nikoli ne bom dober – tudi s tem ni nič narobe, a ne bi bil rad nihče drug kot jaz.” Naučiti se moramo ljubiti sami sebe, saj je to predpogoj za to, da lahko ljubimo druge. Sprejemanje samega sebe je pomembno, saj lahko samo tako napredujemo.

Kung Fu Panda – Videz ne pomeni veliko
Če na prvi pogled niste videti kot heroj, to še ne pomeni, da to res niste oz. da to ne morete postati. V življenju mora vsak najti svojo pot, pri tem pa je potrebno slediti svoji intuiciji.

Ž. K.