[Video] To je video posnetek, ki ga socialisti niso spustili v eter razprave o medijih in vladavini prava v Sloveniji! Ta brutalno razgalja levo sceno in njihove napade na medije!

Datum:

Predsedujoča odboru Evropskega parlamenta za spoštovanje demokracije, vladavine prava in temeljnih pravic Sophie in’ t Veld ni dovolila predvajanja posnetka o medijski sceni v Sloveniji, zaradi česar premier Janez Janša v debati ni želel več sodelovati. Ker je posnetek ključen za razumevanje medijske svobode v Sloveniji, še posebej pri tako pomembnem odboru Evropskega parlamenta, ga objavljamo v nadaljevanju.

Pred težko pričakovanim odborom Evropskega parlamenta, kjer bi dokončno lahko prišlo do demokratične izmenjave mnenj ter predstavitve dejstev o medijski situaciji v Sloveniji, se je zgodil nepričakovan in nezaslišan precedens.

Predstavitev predsednika vlade Janeza Janše je vključevala tudi predvajanje video posnetka, ki nazorno – z dokazi in dejstvi – prikazuje realno stanje, toda organ, ki bi moral zagovarjati svobodo medijev, je predvajanje posnetka prepovedal z nenavadnimi izgovori in to kljub dejstvu, da je bilo pred tem s pristojnimi vse ustrezno dogovorjeno, pripravljeno, prevedeno in tudi pravočasno poslano. Toda predsedujoča Sophie in’ t Veld se je odločila za cenzuro.

Ker ocenjujemo, da je ta pomemben za razpravo o pluralnosti medijev, ga objavljamo v nadaljevanju.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Slovensko gospodarstvo v resnih težavah: Padec obsega storitev največji v EU

Ekonomija deluje v večletnih ciklih. Politiki, ki trdijo, da...

Avstrija: vladajoča Ljudska stranka bi za migrante uvedla DNK teste

Avstrijska vladajoča Ljudska stranka želi uvesti DNK teste, da...

Zakaj Italija ne zaupa v verodostojnost delovanja Slovenije

"Mi ne govorimo o legalnih migracijah, govorimo o ilegalnih...

Investicije v šolske objekte v Ivančni Gorici: Prizidki za prihodnje generacije

Po demografskih kazalcih Občina Ivančna Gorica že nekaj let...