Zasegli kar 3 tone kokaina in aretirali 12 ljudi

Datum:

Španska policija je v obsežni akciji na severu države zasegla 3 tone kokaina in aretirala 12 ljudi iz Španije, Velike Britanije in Nizozemske, ki jih sumijo tihotapljenja mamil.

Gre za največji zaseg v pokrajini Galicija na severozahodu Iberskega polotoka od leta 1999, je sporočila policija, ki sicer ni razkrila, kdaj je operacijo izvedla. Pridržanih je bilo 12 ljudi, vključno s tistimi, ki so drogo prevažali, je še sporočila policija in pojasnila, da so med prijetimi Španci, Nizozemci in Britanci.

Mamilarska zgodovina
Španija velja za glavno vstopno točko v Evropo za kokain, ki prihaja iz njenih nekdanjih kolonij v Latinski Ameriki, sicer veliki proizvajalki te droge. Minuli mesec je španska policija zasegla 40 palet, narejenih iz 1,4 tone stisnjenega kokaina, ki so z ladjo prispele iz Kolumbije.

Novembra lani pa je policija prijela enega najbolj iskanih evropskih mamilarskih šefov, Britanca Roberta Dawesa. Prijeli so ga v njegovi luksuzni vili na španski obali Costa del Sol.

Pridržali so ga zaradi njegovih domnevnih povezav z italijansko mafijo in južnoameriškimi karteli. Španija ga je takrat izročila Franciji, in sicer v zvezi z odkritjem 1,3 tone kokaina na pariškem letališču leta 2013.

B. O., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Zakaj je Nova Slovenija polovico mandata zavlačevala z ustanovitvijo parlamentarne komisije?

"Preiskovalna komisija o Gen-I je ustanovljena! Skrajni čas je,...

Afera na Švedskem: Policistke spale s pripadniki migrantskih tolp in izdajale podatke

"Zelo resno je," je dejal premier Ulf Kristensen, potem...

V istem dnevu kar dvakrat napihal

Moški z območja Novega mesta je v Laškem fizično...