Celjski kriminalisti zaradi mamil odvzeli prostost 10 osebam

Datum:

Celjski kriminalisti so v četrtek v sodelovanju z Generalno policijsko upravo zaključili obsežno kriminalistično preiskavo s področja prometa z mamili. Za 151 kaznivih dejanj so kazensko ovadili 11 oseb s Celjskega, starih od 29 do 42 let, 10 osebam pa so odvzeli prostost.

Ob zaključku preiskave, v kateri so poleg kriminalistov sodelovali pripadniki posebne policijske enote PU Celje in specialne enote, so opravili 9 hišnih preiskav, 10 osebnih preiskav in štiri preiskave vozil, so sporočili s PU Celje.

Vse hišne preiskave so bile opravljene na območju Policijske uprave Celje. 10 osebam so odvzeli prostost, 8 od njih pa v nadaljevanju odredili pridržanje in jih bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Hudodelska združba vsakodnevno prodajala heroin
Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da so glavni akterji delovali v hudodelski združbi in vsakodnevno prodajali heroin v količinah od 0,5 do 800 gramov. Pri tem so oskrbovali odvisnike in nadaljnje prodajalce s celotnega območja PU Celje, predvsem z območja koroške, šaleške in savinjske regije.

Kriminalisti predvidevajo, da so osumljeni mesečno prodali od 1 do 2 kilograma heroina, katerega cena za gram se giblje med 20 in 40 evri.

Foto: printscreen/Youtube
Foto: printscreen/Youtube

Pri hišnih preiskavah zasegli drogo, tehtnice, folijo in drugo
Pri hišnih preiskavah so kriminalisti zasegli 2 kilograma heroina, 40 gramov kokaina, denar za izvrševanje kaznivih dejanj, natančne tehtnice za tehtanje odmerkov s sledmi droge, alu folije z manjšimi odmerki droge ter motorne žage, za katere obstaja sum, da so povezane s kaznivimi dejanji.

Štirje osumljenci so specialni povratniki, istovrstna kazniva dejanja so namreč izvrševali tudi že v preteklosti.

V. V., STA

Sorodno

Zadnji prispevki