Nov naval migrantov na poljsko mejo, celo beloruski vojaki so metali kamenje!

Datum:

Na poljsko-beloruski državni meji se je pripetil incident povsem novih razsežnosti. Tokrat pa so kamenje metali celo beloruski vojaki. Incident se je zgodil v nedeljo. Žrtve napada so bili poljski uniformiranci, ki varujejo državno mejo. Obenem so jih beloruski uniformiranci skušali oslepiti z močnimi lučmi in laserji, kar se je  že večkrat pripetilo

Poljski uniformiranci so sicer pridržali 33 migrantov, ki so skušali nelegalno prečkati državno mejo v kraju Mielnik. Migrantom naj bi ob tem pomagale beloruske službe, ki naj bi predtem poškodovale žičnate ovire. Do poskusa nelegalnega prečkanja meje je prišlo v nedeljo okoli 18. ure, poroča Wpolityce.

Prek ograje je bila vržena tudi lesena brv. Poroča se o poskusih oslepitve poljskih uslužbencev z laserji in močnimi lučmi ter o metanju kamenja vanje. Kamenje naj bi metalo deset beloruskih vojakov. V incidentu nihče ni bil ranjen – niti na poljski strani niti med migranti. Na območju se sicer nahaja okoli 20 beloruskih vojakov, opremljenih s čeladami in ščiti.

Vseh 33 pridržanih migrantov je državljanov Iraka. Bili so vrnjeni na poljsko-belorusko državno mejo. V zadnjih 24 urah je bilo zaznanih 92 poskusov nelegalnega prečkanja državne meje. Od pričetka leta je poljska obmejna straža zabeležila že skoraj 40 tisoč poskusov nelegalnega prečkanja državne meje, največ – prek 17 tisoč – oktobra.

V enem izmed lokalnih migrantskih centrov pa poročajo o skrajno nasilnem obnašanju pridržanih ilegalcev, ki skušajo pobegniti in prodreti na Zahod. Eden izmed uslužbencev je bil poškodovan in premeščen v bolnišnico. Prilagamo šokanten videoposnetek.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Burno na razpravi o zakonu, s katerim želi SDS otroke zaščititi pred pedofilijo

LGBT indoktrinacija je osrednji del trenutne koalicije, še posebej...

Biden ne bo prepovedal mentolovih cigaret, da ne bi užalil temnopoltih

Predsednik Joe Biden naj bi preklical načrt za prepoved...

Tudi vlada v morbidno kampanjo za smrt otrok

"Pozabljeni poplavljenci? V davkih in regulaciji utapljajoče se gospodarstvo?...