Novak Đoković pričakovano do gladke zmage v finalu OP Avstralije

Datum:

Novak Đoković je pričakovani zmagovalec OP Avstralije, potem ko je v finalu gladko premagal Škota Andyja Murayja s 6 : 1, 7 : 5 in 7 : 6. To je bil že enajsti Srbov grand slam. To je bila že četrta zmaga Đokoviča nad Murryjem v finalu 104. OP Avstralije.

Novak Đoković je bil že v prvem nizu precej boljši tekmec in je tako nakazal, da je že na začetku sezone odlično pripravljen. Andy Murray ser je v nadaljevanju sicer nekoliko prebudil, a je bil prvi nosilec boljši v vseh treh nizih.

Rekord in lov za novim rekordom
Prvi igralec sveta je prišel že do svoje šeste zmage v Melbournu (2008, 2011, 2012, 2013, 2015 in 2016) in je tako izenačil rekord Avstralca Roya Emersona, ki je prav tako šestkrat dobil turnir v Avstraliji. Novak Đoković, ki je danes v finalu OP Avstralije že četrič premagal prav Murryja, bo na svojem naslednjem turnirju lovil nov rekord. Na 18. turnirju zapored bo lovil 18. finale – to je do zdaj uspelo samo legendarnemu Ivanu Lendlu.

V včerajšnjem finalu ženskega dela turnirja je svojo prvo zmago za grand slam dosegla Angelique Kerber, ki je v napetem finalu premagala prvo igralko sveta Sereno Williams.

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Bivši britanski preimer kritičen do BBC, ker Hamasa ne želi označiti za terorsitično skupino

Nekdanji britanski premier David Cameron je med nedavnim nastopom...

Odprto pismo Jankoviću: Vi s svojimi sinovi boste prvi na seznamu za “odstrel”

"In s čim kanite ta krivični sistem nadomestiti? Morda...

Policisti novomeške policijske uprave v 24 urah prijeli več kot 100 ilegalcev

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so...

Policija prepoznala mladca, ki sta se norčevala iz nje na Rudniku

Policija je prepoznala objestneža, ki sta se v začetku...