Poraz Slovenije za uvod v evropsko prvensto

Datum:

Slovenska futsal reprezentanca je izgubila svojo prvo tekmo evropskega prvenstva v Srbiji. Na uvodni tekmi prvenstva je bila boljša reprezentanca Srbije, ki je slavila z rezultatom 5 : 1.

Slovenija je evropsko prvenstvo odprla proti gostiteljici Srbiji. Slovenci so v prvem polčasu še nekako uspeli držati pozitiven rezultat. Vendar je bila slika v drugem polčasu popolnoma drugačna, Slovenija pa je tako zabeležila prvi poraz na tem evropskem prvenstvu.

Dober začetek, v drugem polčasu pa samo še na slabše
Slovenija evropskega prvenstva ne bi mogla odpreti bolje. Preko Igorja Osredkarja so namreč prišli do hitrega vodstva že v tretji minuti. Gostitelji so poizkušali priti do izenačenja še pred koncem prvega polčasa in na koncu jim je to v 14. minuti, ko so zadeli po uspešno izvedenem kazenskem strelu, tudi uspelo. Varovanci Andreja Dobovičnika so v prvem polčasu prikazali dokaj solidno predstavo. Kar pa ne moremo trditi za drugi polčas, saj so ga odprli izjemno slabo. Zaradi nezbranosti so bili kaznovani že v prvi minuti nadaljevanja. Srbija je znala izkoristiti preveliko število napak naših in nato v sedmih minutah dosegla tri zadetke ter tako zabeležila visoko zmago s 5 : 1.

Jutri pomembna tekma s Portugalsko
Jutri čaka slovensko reprezentanco še drugi nastop na evropskem prvenstvu. Ob 18:30 se bo namreč pomerila še z reprezentanco Portugalske, ki je v skupini A. Poraz Slovenije bi pomenil slovo od evropskega prvenstva, saj v četrtfinale napredujeta samo prvi dve ekipi iz skupine.

SKUPINA A:

Srbija 5 : 1 Slovenija (1 : 1)
Janjić 14./10-m, Kocić 21., 30., Rajčević 27., Pršić 34.; Osredkar 3.

Jutri ob 18:30:
Slovenija – Portugalska

Sobota ob 21:00:
Srbija – Portugalska

Skupina B: Madžarska, Španija in Ukrajina
Skupina C: Hrvaška, Kazahstan in Rusija
Skupina D: Azerbajdžan, Češka in Italija

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Primc: To so stranke smrti, zastrupitev, laži in uničevanja življenj

V prvi polovici marca je koalicija z Gibanjem Svoboda...

Atentat na premierja bi se lahko zgodil tudi v Sloveniji

To, kar se je zgodilo na Slovaškem, je stopnička...

V Peruju bodo trans identitete obravnavane kot duševne motnje

Perujska oblast je 10. maja objavila predsedniški odlok, ki...