V Stični pričakujejo več tisoč mladih

Datum:

V cistercijanskem samostanu v Stični bo danes potekalo tradicionalno srečanje katoliške mladine, na katerem pričakujejo več tisoč udeležencev. Te med drugim čaka veliko druženja in celodnevni program z večernim koncertom, nagovoril jih bo tudi predsednik republike Borut Pahor.

Geslo letošnje Stične mladih je Izberi vihar, ki so ga snovalci festivala izbrali na podlagi izkušenj in spoznanj dela z mladimi v zadnjih dveh letih. “Razmere so nas zavile v vato in ustvarili smo si lasten položaj udobja, ki nam ne pomaga rasti. Zato želimo mlade spodbuditi, da stopijo iz cone udobja in izberejo vihar, rast, življenje,” so zapisali v vabilu na festival.

Srečanje bodo začeli s pozdravnimi nagovori in mašo, ki jo bo vodil koprski škof Jurij Bizjak. Po kosilu bodo sledile različne delavnice in športni turnir. Zvečer je predviden koncert s Stična bendom.

Mlade bo nagovoril tudi predsednik republike Borut Pahor, ki prostovoljce in prostovoljke Stične mladih konec decembra 2017 sprejel tudi v predsedniški palači. Lani je organizatorjem festivala izročil tudi zahvalo predsednika republike “za dolgoletno dragoceno poslanstvo, ki med mladimi širi in spodbuja vrednote prostovoljstva, sodelovanja, človečnosti in solidarnosti v dobro skupnosti”.

Na festivalu, ki je lani praznoval že 40-letnico, se vsako leto zbere več tisoč mladih, poroča STA. Udeležba je bila nekoliko nižja v zadnjih dveh letih epidemije covida-19, ko so morali organizatorji tudi nekoliko spremeniti program in tradicionalne lokacije dogajanja. Lani se je na tako na festivalu zbralo nekaj več kot 2000 mladih.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Boštjan M. Turk: “Čestitka delavstvu za 1. maj! Ne obupajte, še huje bo!”

Publicista in profesorja dr. Boštjana M. Turka smo vprašali...

Je partner Maše Kociper in vpliven odvetnik vpleten škandal?

Spomnite se naslednjič, ko vam bodo aktualni oblastniki pridigali...

[Video] Kangler na kmetijo povabil Goloba, namesto njega prišel nekdo drug

Nekdanji državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Franc...