Za Luko Mesca Nataša Pirc Musar pred enim letom PID-ovska roparica in davčna utajevalka, danes predstavlja vrednote demokracije in dialoga

Datum:

Ko je na predsedniških volitvah zmagala Nataša Pirc Musar, ki je skozi vso kampanjo kolovratila z resnico okrog premoženja, ki sta ga skozi leta na tak ali drugačen način “akumulirala” z možem Alešem Musarjem je človek dobil občutek, da je še nekaterim levičarjem malce nerodno, ko jo morajo iz čisto ideoloških vzgibov na silo podpreti. No vsem pač ne. Zadnjega komunista Milana Kučana ni nič motilo, da je podprl žensko, ki je skoraj personifikacija propadle tranzicije in leve elite, ki jo je propadla tranzicija rodila oz. obdržala na oblasti. Prav tako ni bilo nič nerodno Luki Mescu, koordinatorju in ideologu skrajne Levice. Pa bi mu moralo biti. 

Zavrtimo film kakšno leto nazaj, ko se je Luka Mesec s soborci iz propadle koalicije #KUL boril, da bi množica kršiteljev kovidnih ukrepov na ulicah nasilno odstavila Janševo vlado in ustoličila njih. Ko so KULovci v prijaznem vzdušju nastopili s svojo prijateljico in novinarko RTV Tanjo Starič v oddaji pogovor z opozicijo je koordinator skrajne Levice povedal naslednje: “… odprete podjetje v Bosni in se izognete plačevanju davkov. Ta davčni kriminal je danes nagrajen oz. se ga prikazuje kot da je to uspešen človek, ki ve kako je treba državo okrog prinest. In to so postali na žalost heroji naše dobe. Ali pa ljudje, ki so si nagrabili kup nepremičnin med tranzicijo, družba nima od njih nobene koristi, oni pa na leto pobirajo po 100.000 evrov najemnin, ali pa ljudje, ki so prek PID-ovskih skladov oropali podjetja, to je nova elita, ljudstvo te elite ne ceni, ta elita pa ne ceni ljudstva, zato v naši stranki poudarjamo, kako priti do tega, da bo namesto tega lažnega blišča denarja, spet spoštovana kot osrednja vrednota delo in znanje…”

Izvrstno je opisal Natašo Pirc Musar
Tako je takrat svojo socialistično krepost signaliziral mladi Mesec. Prevrtimo čas v november 2022. Na predsedniških volitvah je zmagala Nataša Pirc Musar. Ki je skupaj z možem lastnica premoženja, za katerega so analitiki dejali, da se je posluževal zelo podobnih metod kot zloglasni PID-ovski kralj Darko Horvat.

Denar, ki ga je dobil od prodaje podjetja v davčni oazi, je Aleš Musar prek Nemčije vložil v Rusko dačo.

Lastnica celega kupa nepremičnin, ki sta si jih zakonca Musar – tako bi rekel Mesec – “nagrabila” med tranzicijo in jih zdaj oddajata – med njima slavno Rusko dačo.

Ruska dača (Foto: Ruska dačar)

Prav tako sta z možem lastnika več deležev podjetij v tujini, tudi v davčnih oazah, Musarju celo ni bilo nič nerodno, da je ženo v službo pripeljal v maseratiju z nemškimi registracijami. Kot je opozoril davčni strokovnjak Ivan Simič se je Pirc Musarjeva na soočenjih sprenevedala, da z možem plačujeta “vse davke v Sloveniji“, saj je Musar sam priznal, da je ustanovil družbe v tujini, da bi se izognil dvojni obdavčitvi, hkrati pa nihče ne odpira podjetij v davčnih oazah zato, da bi potem davke plačeval v Sloveniji.

Maserati Aleša Musarja s tujo registrsko tablico.

Se pravi, v Sloveniji skoraj ni človeka, ki bi bolje personaliziral generičnega našističnega kapitalista, kot ga opisuje Luka Mesec v soočenju na RTV. Vsaka točka, ki jo omeni, je točka, s katero se lahko Nataša Pirc Musar poistoveti. In kako se borijo proti taki eliti, kot bi rekel mesec “ki je ljudstvo ne spoštuje in oni ne spoštujejo ljudstva”? Preprosto. Tako, da jim čestitajo za volilno zmago vendar. Takole:

Samo da je Nataša naša…
PID-ovska milijonarka, ki si je “nagrabila” nepremičnine, predstavnica elite, s podjetji v davčnih oazah, kar je po Meščevo itak davčni kriminal, se je z volilno zmago magično spremenila predstavnico vrednot demokacije, dialoga, svobodne in odprte družbe. Kakšen salto mortale! A saj smo tega pri levičarjih že dolgo vajeni. Ko so “njihovi” častijo tudi komunistične klavce, Balkanske samodržce v podaljšanih Mercedesih, novodobne cesarje “ruskega sveta” in latinskoameriške revolucionarje z Rolexi na rokah.

Po tem takem je podpora Nataši Pirc Musar in izkoriščevalcu mlade mamice z milijonskim odpisom dolgov Zoranu Jankoviću nekaj povsem običajnega. Gre za “vrednote”. Če politični kandidati podpirajo vrednote NOB in prisilne socialistične uravnilovke (čeprav le za druge, ne zase) jim je vse oproščeno. Ta ogabna hinavščina socializma pa je mogoča le zato, ker mediji nanjo ne opozarjajo. Še dobro torej, da (še) imamo prgišče svobodnih medijev in socialna omrežja. Le to nas loči od časov, ko je dedek Nike Kovač urednikoval na uradnem glasilu Socialistične zveze delovnega ljudstva.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Razgledno ploščad na Svetem Vidu uradno predali v namen

Priljubljena pohodniška točka je od letos bogatejša za novo...

Bo policija ustavila nasilneža na Možino, preden bo prepozno?

"A kdo pozna tega tipa? Prejle se je drl...

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

Četrtkova novinarska konferenca društva 1. oktober se je začela...

Nočna zapora Dunajske ceste

Zaradi dostave konstrukcije viadukta bo danes in v nedeljo...