Prevc končal na 5. mestu, Kranjec 13.

Datum:

Peter Prevc je na tekmi smučarskih skokov za svetovni pokal v poljski Visli po slabšem prvem skoku na koncu dosegel peto mesto. Njegov najtesnejši zasledovalec – Nemec Severin Freund – je tekmo končal mesto za njim, slovenski uspeh pa sta dopolnila Kranjec s 13. in Domen Prevc s 26. mestom. Tekmo je dobil Čeh Roman Koudelka.

Napeto tekmo v Visli na Poljskem so zaznamovale predvsem težke vremenske razmere. Te so predvsem v prvi seriji skokov najboljšim povzročale precej preglavic. Peter Prevc je bil po prvi seriji šele 13., saj so bile prav med njegovim skokom izredno slabe razmere – skočil je “le” 125,5 metra. V drugi seriji so se razmere izboljšale, z njimi pa tudi njegova daljava – pristal je pri 131,5 metrov. Naš najboljši po prvi seriji je sicer bil Robert Kranjec, ki pa je v drugo skočil nekoliko slabše in tekmo končal na 13. mestu.

Med dobitniki točk se je znašel še en Slovenec – Domen Prevc je z zanj povprečnima skokoma zasedel 26. mesto. Jaka Hvala, Jurij Tepeš in Anže Lanišek so izpadli že v kvalifikacijah.

A. D.

Sorodno

Zadnji prispevki

Župani na ustavno sodišče z zahtevo za presojo ureditve njihovih plač

Županje in župani pričakujejo, da se bodo njihove odgovornosti...

Nič od tega se predstavi

Violeta Tomić, Alenka Pečnik, Janez Stariha, Darko Hribar, Tomaž...

Znan je vrstni red kandidatnih list na glasovnici za evropske volitve

Državna volilna komisija je na današnji seji z žrebom...