Vlada je do podeželja skrajno diskriminatorna: Višji komunalni prispevek tudi za naselja brez kanalizacije in asfalta

Datum:

Minuli petek so se svetniki Občine Ljutomer sestali na 4. redni seji. Poleg proračuna za leto 2023 in kadrovskih zadev so obravnavali še Predlog sprememb pravilnika o plačah, sejninah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev, potrdili Aneks k Pogodbi s Prleško razvojno agencijo GIZ ter sprejeli sklep o podelitvi Miklošičeve nagrade in priznanj.

Veliko časa so namenili drugi obravnavi Odloka o podlagah za odmero komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo, ki cene v primerjavi s predhodnim odlokom zvišuje za 40 odstotkov za naselja s kanalizacijo in kar za 60 odstotkov za naselja, ki kanalizacijskega omrežja še niti nimajo. Znesek komunalnega prispevka se bo z novim odlokom zvišal tudi za naselja v KS Železne dveri, ki trenutno nimajo niti asfaltiranih poti, kaj šele kanalizacijskega omrežja.

Županja Olga Karba je izpostavila, da jih k izenačenju višine komunalnega prispevka na ravni cele občine sili pristojno ministrstvo, sredstev za izenačitev bivalnih pogojev in s tem dejanski razlog za izenačitev višine komunalnega prispevka pa nimajo. To je še eden izmed mnogih primerov, kako aktualna vlada pod vodstvom Roberta Goloba s stanjem na podeželju nima realnega stika in sprejema ukrepe, ki so za občine praktično neuresničljivi in za državljane na podeželju skrajno diskriminatorni.

Pomurske novice

Sorodno

Zadnji prispevki

[ODZIVI] Protikapitalistični protest je nova moda brezdelnežev, ki oponašajo delavce!

"Nikoli ne pozabimo. Protesti v času kovida niso bili...

[Video] Breznik: Evropska unija mora začeti delovati bolj strateško

Poslanec SDS in kandidat za evropskega poslanca Franc Breznik...

Je partner Maše Kociper in vpliven odvetnik vpleten v škandal?

Spomnite se naslednjič, ko vam bodo aktualni oblastniki pridigali...

To mrežo skrajne levice je potrebno zatreti že v kali

Venezuela uvaja zakon, ki bo levičarski vladi omogočil popolno...