Število izdanih gradbenih dovoljenj prepolovljeno

Datum:

Aprila je bilo izdanih za 36 % manj gradbenih dovoljenj za stavbe kot v mesecu pred tem: za stanovanjske stavbe 44 % in za nestanovanjske stavbe 29 % manj. 

Načrtovana površina stanovanjskih stavb manjša za tretjino

Skupna površina načrtovanih stavb bo merila približno 125.000 m2, kar je za 17 % manj od površine stavb, predvidenih z gradbenimi dovoljenji, izdanimi v marcu. Površina načrtovanih stanovanjskih stavb bo manjša za 35 %, površina nestanovanjskih stavb pa večja za 11 %. Povečala se je predvsem zaradi načrtovane gradnje večjih poslovnih in trgovskih stavb ter stavb splošnega družbenega pomena.

Načrtovanih manj stanovanj

Z gradbenimi dovoljenji za stavbe, izdanimi v aprilu, je bila predvidena gradnja 292 stanovanj, to je 36 % manj stanovanj kot mesec prej. V enostanovanjskih stavbah je bilo načrtovanih 42 % manj stanovanj, v večstanovanjskih stavbah pa 29 % manj.

Največ stanovanj se bo gradilo v primorsko-notranjski statistični regiji

Z gradbenimi dovoljenji, izdanimi aprila, je bilo največ stanovanj predvidenih v primorsko-notranjski statistični regiji, 84 ali 29 % vseh. Sledili sta goriška (71 stanovanj ali 24 % vseh) in podravska statistična regija (35 stanovanj ali 12 % vseh). V drugih regijah je bilo načrtovanih manj stanovanj, najmanj, le eno, v posavski statistični regiji.

V Jugovzhodni Sloveniji, ki zajema Dolenjsko, Belo krajino in Kočevsko-ribniško območje (okoli 155 tisoč prebivalcev), je bilo izdanih dovoljenj za 19 stanovanjskih stavb.

Moja Dolenjska

Sorodno

Zadnji prispevki

Počastitev spomina na prve žrtve agresije JLA 1991

Občinski odbor VSO Maribor vabi članice in člane na...

Narodnozabavna glasba je izgubila enega najbolj znanih harmonikarjev

Za vedno je utihnila harmonika Rudija Poljanška, avtorja številnih...

Peticija ZA dostojno bivanje starejših v občini Kočevje

V občini Kočevje kroži peticija, s katero želijo izboljšati...

Na Vinski vigredi peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki, na Vinski vigredi, pet oseb...