Logar ustanavlja platformo sodelovanja

Datum:

Anže Logar danes ustanavlja platformo sodelovanja, ki bo združevala ljudi različnih nazorov, s ciljem, za državo narediti nekaj dobrega. Vabljeni so prav vsi državljani. 

Bivši predsedniški kandidat Anže Logar nenehno dokazuje, da zna presegati politične delitve, med drugim po porazu proti predsednici republike Nataši Pirc Musar. Tokrat gre še korak dlje, ko ustanavlja “platformo sodelovanja”, ki bo združevala nazorsko različne osebe. Med bodočimi člani se omenja nekdanjo evroposlanko Romano Jordan, strankarsko kolegico Evo Irgl, pravnika Mateja Avblja, bivšega ministra Marka Borisa Andrijaniča, ekonomista Igorja Mastna, vidnega člana SD Jerneja Pikala, direktorja Beletrine Mitjo Čandra, zdravnika Roka Ravnikarja, predsednika uprave Tovarne olja Gea Igorja Hustiča in celo Boruta Pahorja idr.

Uradna ustanovitev bo danes ob 9.30, v ljubljanskem hotelu Grand Plaza. Gre za realizacijo zamisli, ki jo je v zadnjih šestih mesecih sooblikoval skupaj s somišljeniki. Mnogi so bil namreč prepričani, da zapravlja politični kapital, pridobljen na predsedniških volitvah. On pa je čas izkoristil za pogovore z zelo različnimi ljudmi in ugotavljanje, kaj nas Slovence združuje. S platformo želi Logar “pregnati zatohlost” oziroma preseči stara zakoreninjena prepričanja, za državo pa narediti nekaj dobrega. Društvo je odprto za vsakogar, ki stavi na kulturo dialoga. Tudi ustanovitev bo odprta za vse dobro misleče. Njegovo iniciativo je med drugim pozdravil šef NLB Blaž Brodnjak.

Spomnil je, da je “karierni bančnik in ne politik”. Kot predsednik uprave največje banke v Sloveniji čuti odgovornost do strank, med katerimi so podjetniki, domače gospodarstvo, številna slovenska gospodinjstva ter drugi deležniki banke. “Od tega, kakšne pogoje gospodarjenja in bivanja imajo bankine stranke, so odvisni njihovo zdravje, poslovna uspešnost in posledično uspešnost poslovanja NLB,” še meni. Kot še pravi, pozdravlja vse civilnodružbene pobude, ki stavijo na kulturni dialog in presegajo ideološke delitve idr. Prepričan je, da so Slovenci, ki so profesionalno pot začeli v neodvisni Sloveniji in so danes v najboljših letih, siti nenehnega obračunavanja, kdo je bil pred desetletji na pravi in kdo na napačni strani zgodovine.

Pahor ga na tihem podpira, mediji ga ves čas povezujejo z Janšo
“Smo le Slovenke in Slovenci z zmagovalnim karakterjem, kar naši športniki in podjetniki dokazujejo vsak dan in skrajni čas je, da ta miselnost prevlada tudi med politiki.” Ključno pa je, da Logarja na tihem podpira tudi Borut Pahor. Po poročanju Požareporta je namreč med podpisniki Logarjevega društva Alja Brglez, sicer dolgoletna vodja Pahorjevega kabineta, ki postaja ena glavnih operativk. To pomeni, da bivši predsednik Logarjevo zamisel močno podpira.

Povsem drugače je z osrednjimi mediji, ki se njegovega projekta očitno bojijo in ga skušajo že v samem začetku diskreditirati z neprestanimi povezavami z Janezom Janšo.

Vabilo Anžeta Logarja vsem državljanom, ki jim je v interesu sodelovanje za skupno dobro.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Svet SDS: Država ukinja volišča in otežuje glasovanje

SDS je na seji sveta stranke, ki ga je...

Ruske službe so s pomočjo Poljaka hotele izvršiti atentat na Zelenskega

Poljak je bil aretiran zaradi suma zarote z rusko...

Evropski uniji zmanjkuje denarja za “zeleni prehod”

Evropska unija ima grandiozne plane, za katere še nima...

Kaj imajo skupnega palestinofili Golob, Sanchez, Store in Varadkar?

Slovenija se je pridružila zloglasni trojki, ki želi priznati...