Pet neznancev vdrlo v prostore škocjanske občine in odneslo sef

Datum:

V noči s petka na soboto, ob približno 1.30, je pet zakrinkanih oseb vdrlo v prostore občinske uprave dolenjske Občine Škocjan. Vdrli so v tri pisarne in odtujili občinsko jekleno omaro za shranjevanje dokumentov. S tem naj bi povzročili škodo v višini približno 5 tisoč evrov. 

Na PU Novo mesto so omenjeni dogodek potrdili. Na občini so že opravili ogled, zbiranje podatkov poteka, preiskava pa je še v teku.

Tamkajšnji župan Jože Kapler je za STA sporočil, da je vlomilcem vse skupaj vzelo približno 20 minut, dogajanje pa so posnele tudi varnostno-nadzorne kamere. V omenjenem sefu ni bilo dragocenosti, kot so morda vlomilci predvidevali, ampak le pogodbe o zaposlitvi in pogodbe z ministrstvi. Kopije odtujenih dokumentov imajo sicer na občini elektronsko shranjene. V samih pogodbah pa so navedeni podatki, ki so sicer tudi javno dostopni.

Škodo na vhodnih vratih, inventarju in pohištvu, nastalo ob vlomu, je župan ocenil na približno 5 tisoč evrov. Ob predpostavki, da je vlomilce pred občinskim poslopjem čakal voznik z avtom, je mogoče sklepati, da je pri vlomu sodelovalo šest neznanih oseb.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Lahko Evropa zmaga v boju z Rusijo?

Izid morebitnega vojaškega spopada med Evropo in Rusijo ni...

Iranska novinarka: Izrazi sožalja krepijo iranski režim!

Medtem ko Tanja Fajon žaluje za preminulim iranskim klavcem,...

[Video] Zakaj se Golob boji preiskovalne komisije? Imajo informacije o spornem financiranju Svobode

Parlamentarna mandatno-volilna komisija bo DZ predlagala, da preiskovalno komisijo...