Je romance med Urško in Golobom nepreklicno konec?

Datum:

Kakšno leto nazaj so se v slovenski javnosti razširile govorice, da novopečenega predsednika vlade in predsednico državnega zbora ne družijo zgolj profesionalne vezi in skupni politični interesi, temveč da se med njima spletla tudi globoka osebna vez, morda tudi romantična. Ta naj bi bila sedaj pretrgana, saj naj bi med njiju vstopila sedaj že vsem dobro poznana Tina Gaber. 

Da je med premierjem in prvo med izvoljenimi “nekaj več”, se je razvedlo po vročem objemu, ki ga je Klakočar Zupančičeva namenila Golobu v državnem zboru pred očmi vse javnosti. Tudi sicer je glede predsednika svobodnjakov vselej delovala izredno zaščitniško.

No, medenih tednov je očitno konec, vsaj tako je videti iz zunanje perspektive. Nedolgo nazaj smo poročali, da se je predsednica državnega zbora postavila na svoje noge, ko naj bi zoper eksplicitno navodilo stranke v kabinetu obdržala Andraža Osima, ki so ga svobodnjaki hoteli odpustiti zgolj zato, ker so ga videli ob kavi s strokovnim sodelavcem SDS in kaditi ob vodji poslanske skupine SDS. Več o tem – TUKAJ.

Klakočar Zupančičeva pa je tudi javno kritizirala nameravano povišanje plač vodstvu SDH, ki se kasneje ni uresničilo prav zaradi izrazito negativnega odziva javnosti.

Predsednik vlade Robert Golob s partnerko Tino Gaber (Foto: STA)

Golobova reforma zasebnega življenja
Urška Klakočar Zupančič se naj bi tako znašla na stranskem tiru. Po poročanju Požareporta je Golob do ušes zaljubljen v nekdanjo misico Tino Gaber, temu primerno živi in dela. Delal naj bi tudi sicer zelo malo že v preteklosti, približno 4 do 5 ur na dan.

Golob naj bi se tako odtujil od predsednice državnega zbora, da ji naj ne bi niti več dvigoval telefona. “O tem se je ob neki priložnosti v državnem zboru potožila tudi Janiju Predniku, vodji poslanske skupine Socialnih demokratov, češ, glej, Jani, Robi ne dviguje telefona. Potem pa Prednik pred njo pokliče Goloba in Golob se mu oglasi …,” poroča Požar. 

Generalna sekretarka stranke Gibanja Svoboda Vesna Vuković in predsednik vlade Robert Golob (Foto: STA)

Padec še ene Golobove generalke?
Požar pa omenja še eno zanimivo podrobnost o zakulisjih svobodnjakov. Pomemben del vpliva naj bi izgubila Vesna Vukovič, generalna sekretarka stranke in nekdanja “neodvisna” novinarka portala Necenzurirano. To naj bi Golobu svetovali ljubljanski župan in celo predsednik Uefe Aleksander Čeferin, pa tudi Milan Kučan, ki je po famoznem pogovoru z Golobom malodane izginil z zloglasnega portala.

Gal Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Sanjska pogodba na Darsu za prijatelje Roberta Ilca iz NSi

Episcenter, agencija za merjenje javnega mnenja, ki deluje pod...

Fajonova škodljivo vsiljuje resolucijo o Palestini

Slovenija bo glasovala za polnopravno članstvo Palestine v Varnostnem...

Hladen tuš za Putina iz Kitajske: “Ruski poraz v Ukrajini je neizogiben”

Vojna med Rusijo in Ukrajino je uničujoča za obe...