Frankfurt: Kar štirje napadi z nožem v samo nekaj urah

Datum:

Iz Frankfurta v Nemčiji poročajo o kar štirih napadih z nožem v samo nekaj urah. Štiri osebe so bile v napadih ob konca tedna ranjene, tamkajšnja policija pa trenutno preiskuje dva primera poskusa umora.

V soboto zvečer sta v predelu mesta Sachsenhausen v Frankfurtu dva 18-letnika postala žrtvi izjemno brutalnega dvojca z nožem. Dvojec je prvo žrtev napadel na ulici Rittergasse. 18-letnik, ki je bil tam, je zagledal moška, ki sta se mu iznenada pričela približevati. Eden od njiju ga je z nožem zabodel v predel ključnice, nato pa sta moška zbežala s kraja zločina. 18-letnik je bil po napadu odpeljan v bolnišnično oskrbo.

Samo 15 minut kasneje sta moška na begu vnovič napadla na Paradiesplatzu. 18-letnika sta zabodla v nogo in ga okradla. Z reševalnim vozilom so v bolnišnico odpeljali tudi tega poškodovanca, ki je bil po ambulantni oskrbi odpuščen. Prvega napadalca opisujejo kot 20-letnega moškega, visokega 170 centimetrov, bil naj bi južnoevropejsko/vzhodnjaškega videza s kito do ramen, oblečen v bomber jakno. Drugi napadalec, ki je vihtel nož, je star približno 20 let in suhe postave; nosil je  črno Gucci kapo, črno Wellenstein jakno s krznenim ovratnikom in temne hlače.

28-letnik utrpel hude poškodbe
V nedeljo zjutraj okoli 3.15 je v središču mesta prišlo do besednega prepira med 18-letnico, njenim 21-letnim spremljevalcem in dvema moškima, starima 27 in 28 let. Prepir se je pričel stopnjevati in je postajal čedalje nasilnejši. Potem ko je prišlo do pretepa, je 18-letnik v nekem trenutku pograbil nož in oba moška zabodel, poroča nemški Bild. 28-letnik je utrpel težje poškodbe, 27-letnik pa lažje. Ranjenca so nemudoma odpeljali na zdravljenje, policija pa je kmalu izsledila napadalca s spremljevalko, ki sta bila na begu.

Fotografija je simbolična. (Foto: Pixabay)

Ž. N.

 

Sorodno

Zadnji prispevki

[Anketa] 70 odstotkov Evropejcev meni, da njihova država sprejema preveč migrantov

Sedem od desetih Evropejcev meni, da njihova država sprejema...

Dr. Turk: To so protesti proti redu, proti Ameriki

Ameriške univerze je zajela propalestinsko protestno gibanje. Protestniki v...

Mladim marihuano, onemoglim evtanazijo

V Golobovem zvezku, kjer ima zapisane vse "dosežke" vlade,...

Mati invalidnega sina vrgla v reko s krokodili

V Indiji odmeva primer, ko je mati pograbila sina...