Državni sekretar priznal: Vlada je kršila podpisani dogovor s Fidesom!

Datum:

Vstopili smo v sedmi teden zdravniške stavke, konec tedna pa bodo, en mesec od napovedi, začeli veljati umiki soglasij zdravnikov za opravljanje nadurnega dela. 

Konec tedna se obeta zaostritev zdravniške stavke, saj v veljavo stopijo preklici zdravniških soglasij za nadurno delo. Vprašanj je veliko, ministrica za zdravje pa je precej molčeča. Danes, kose e končno vrnila z dopusta je stopila pred kamere, a le za dobre tri minute. Po izjavi za javnost je kljub številnim neodgovorjenim vprašanjem novinarjev odšla iz prostora, ne da bi na vprašanja odgovarjala.

V kratki izjavi je ministrica povzela v ponedeljek sprejete vladne ukrepe in poudarila njihovo nujnost, saj da bodo kljub stavki zagotovili dostopnost pacientov do zdravstvenih storitev. Povedala je tudi, da bo z ukrepi zdravstveni sistem deloval dokaj nemoteno.

In kdo je kriv za stavko zdravnikov? Državni sekretar na ministrstvu za zdravje Denis Kordež, je povedal kdo. Zakaj zdravniki stavkajo, je povzel v enem kratkem, jasnem stavku.

e-maribor

Sorodno

Zadnji prispevki

Wilders dosegel dogovor o oblikovanju vlade

Vodja nizozemske desnice Geert Wilders je danes oznanil, da...

Svobodnjaki so se upirali ustanovitvi komisije, sedaj pa bi vodili preiskavo svojega šefa!

Parlamentarna preiskovalna komisija o GEN-I, Star Solar, nezakonitem financiranju...

[Video] Slovaškega premierja ustrelil levičarski aktivist

Slovaški premier Robert Fico je bil ranjen v strelskem...

To je razlog, da Baby Lasagna ni dobil več točk na Evroviziji

Ob spremljanju letošnje Evrovizije je marsikomu postalo jasno, da...