Zemmour: Če je lahko Obama izganjal ilegalne migrante, zakaj jih ne bi smeli tudi mi?

Datum:

Vodja francoske stranke Reconquet Eric Zemmour je pred dnevi na televizijskem nastopu zanikal trditve, da je nemogoče izničiti rezultat množičnih migracij v Evropo. Zemmour zagovarja remigracijo migrantov tretjega sveta in za »vzor« je izbral kar ljubljenca progresivne srenje, bivšega ameriškega predsednika Baracka Obamo.

Remigracija ni nemogoča in tudi ni nespodobna,” je dejal Zemmour. “Med svojim mandatom je Obama, demokratski predsednik in Nobelovec, izgnal več kot dva milijona migrantov“.

V osemletnem mandatu predsednika Obame je bilo po ocenah iz ZDA izgnanih 2,7 milijona migrantov ali okoli tisoč migrantov dnevno. Nekateri sicer tej številki oporekajo, češ da so všteti tudi tisti, ki so jih zavrnili na mejah, še preden so sploh vstopili v ZDA.

Zemmour sicer obljublja, da bo v primeru, če njegova stranka pride na oblast, ustanovljeno “ministrstvo za remigracijo”, ki bo v prvih petih letih izgnalo najmanj milijon migrantov. “Prednost” pri izgonu bodo imeli ilegalni migranti, dolgotrajno brezposelni tujci, obsojeni kriminalci in tisti, katerih dosjeji so označeni s črko “S”, kar pomeni, da so pod nadzorom zaradi političnega oziroma verskega ekstremizma.

Zemmour sicer ni skrival, da skuša na prihajajočih evropskih volitvah s svojo stranko prevzeti primat na francoski desnici, zato se je med nastopom lotil tudi Marine Le Pen in njene stranke Nacionalni zbor (NR). Dejal je, da Le Pen meni, da je islam kompatibilen z Republiko (Francijo), on pa ne, ter da se Le Pen »boji uporabljati besede, ki bi koga vznejevoljile«.

S tem namiguje na spor med dosedanjima tesnima zaveznicama, francosko NR ter nemško AfD. Pred tedni so mediji obtožili AfD, da v primeru prihoda na oblast načrtuje množične deportacije, zaradi česar se je na nemško stranko vsul plaz kritik in obtožb, ki se jim je pridružila tudi Marine Le Pen. Spor med doslej tesnima zaveznicama, ki sta tudi jedro identitetne skupine v Evropskem parlamentu, je tako hud, da nekateri analitiki pričakujejo celo razpad skupine.

Bogdan Sajovic

Sorodno

Zadnji prispevki

Pokojnine – stvari so blizu vrelišča

"Ne vem, kako bodo prihodnjo zimo preživeli naši upokojenci....

Resnični razlogi za bedo podsaharske Afrike

Na krilih prebujenske ideologije se v Evropi vse bolj...

Gospodarstvo tone, vlada pa se o tem po sovjetski tradiciji sploh ne pogovarja

Retorična igra levih režimov po svetu je umetnost risanja...