[Video] Hrvaški duhovnik z duhovitimi pridigami postal prava senzacija

Datum:

Del pridige duhovnika Stjepana Brćine med sveto mašo v baziliki sv. Antona Padovanskega v Zagrebu je v zadnjih dneh postal pravcati viralni hit na družabnih omrežjih. Ta je namreč zelo nazorno  spregovoril o tem, kaj vse so pripravljeni nekateri storiti, da bi sledili svojim idolom. 

Hrvaški duhovnik je v svoji pridigi izpostavil problematiko spremljanja in poveličevanja idolov, o nevarnostih, ki se pri tem pojavljajo, in prikritih grehih, ki iz tega izhajajo.

Celotno cerkev je uspel še posebej nasmejati v delu, kjer je duhovnik spregovoril o ljubezni nekaterih moških do svojih jeklenih konjičkov. Povedal je, da mu nikakor ni jasno, kako je mogoče, da se moški tako močno navežejo nanje in jih denimo čistijo s takšno vnemo ter so dobesedno zaljubljeni vanje. Posebej se ujezijo, ko ženske zaloputnejo z vrati avtomobila.

V nadaljevanju pa se je dotaknil tudi žensk, o katerih je sicer dejal, da je potrebno zavedanje, da grdih žensk ni in da obstajajo le manj lepe. Spregovoril je o pretiranem ličenju in delu na lastnem videzu, da bi se približale videzu svojih vzornic. “Z ličenjem se pretvorijo v prave “mačke”, da se pol vasi podi za njimi.” S tem se, je izjavil, ustvarja le nekakšen cirkus, ne zavedajoč se, da ko pride čas slovesa, v vsakem primeru pa umreš sam.

Celotna pridiga je sicer dostopna spodaj:

Ž. N.

Sorodno

Zadnji prispevki

Vladni napad na lastnike nepremičnin: Drastične omejitve oddaje stanovanj za AirBnB

Slovenija ima gospodarskega ministra, ki mu očitno ni jasno,...

[Video] Rektor Majdič pred napisom F**K NATO kršil kodeks lastne univerze

Radikalni levičarji so včeraj ponovili divjaštvo na Fakulteti za...

[Analiza] Plače v javnem sektorju daleč pred plačami v zasebnem sektorju

Vse plače v Sloveniji so prenizke. Lahko bi bile...

Slovenski ribič v hrvaški Istri ujel strupeno napihovalko

Pri otoku Ceja v Medulinskem zalivu so v ponedeljek...