Vodja splitske policije naredil edino pravilno potezo, ko se je izvedelo, kaj je počel njegov sin

Datum:

Vodja splitske policije Slobodan Marendić je v nedeljo odstopil s položaja, potem ko je bil v fizičnem obračunu, v katerega je bil vpleten njegov mladoletni sin, hudo poškodovan 23-letni moški. Mladeniča je napadlo pet oseb, njegovo zdravstveno stanje pa je še vedno kritično.

Fizični obračun se je zgodil v noči s petka na soboto pred enim od nočnih klubov v Splitu. Policija je po končani preiskavi sporočila, da je pet oseb v soboto okoli 3.30 po krajšem verbalnem sporu fizično napadlo 23-letnika ter ga pri tem huje poškodovalo.

Mladeniča, ki ima med drugim hude poškodbe glave, so prepeljalo v bolnišnici in je po pisanju hrvaških medijev še vedno v življenjski nevarnosti.

Peterico sumijo kaznivega dejanja povzročitve posebno hude telesne poškodbe, za kar jim grozi od enega leta do osem let zapora.

Zaradi sinove vpletenosti odstopil vodja policije
Poveljnik splitsko-dalmatinske policijske uprave Slobodan Marendić je odstopil s položaja v nedeljo zjutraj. Pojasnil je, da so zasebne okoliščine, v katerih se je znašel kot oče, nezdružljive z njegovo profesionalno vlogo poveljnika policijske uprave. Pri tem je poudaril, da so zaradi vpletenosti njegovega sina v napad kriminalistično preiskavo prevzeli policijski uslužbenci druge policijske uprave.

Hrvaški minister za notranje zadeve Davor Božinović je v nedeljo sprejel njegov odstop.

C. Š., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Veličastna slovesnost ob poklonu žrtvam komunističnega terorja

Kljub lanski škandalozni ukintivi obeležitve spomina na žrtve komunističnega...

Na I. osnovni šoli Celje bo organizirano poletno počitniško varstvo

Na I. osnovni šoli Celje bo že 10. leto...

Ribnica: Drevi pogovorni večer z Alešem Hojsom

Drevi, ob 19.30, bo v muzeju v Ribnici, v...