Grozljivo: Islamski skrajneži z mačetami brutalno razrezali profesorja

Datum:

Skrajni islamisti se z zahodno civilizacijo spopadajo na krut in grozljiv način. Tokrat so si za tarčo izbrali visoko izobražene akademike, ki niso muslimani. Zadnja žrtev njihovih surovih zložinov je 58-letni profesor angleščine iz Bangladeša, ki so ga skrajneži zaklali z mačeto. Gre že za četrtega umorjenega profesorja z iste univerze.

Rezaul Karim Siddique je bil namenjen na univerzo v mestu Rajshahi, kjer je poučeval angleščino, ko so ga na poti na avtobusno postajo iza hrbta z mačetami napadli islamski skrajneži. ”Po vratu so ga porezali vsaj trikrat in njegova glava je bila skoraj popolnoma odrezana,” je grozljivi prizor opisal krajevni policist Mohammad Shamsuddin.

Foto: Facebook
Umorjeni Rezaul Karim Siddique (Foto: Facebook)

Profesor ni nikoli nasprotoval nobeni religiji
Osumljencev za napad še nimajo, a glede na vrsto napada so policisti prepričani, da gre za islamske skrajneže. Napadov na izobražene akademike je v zadnjih letih namreč vedno več. ”Napad je zelo podoben tistim, ki so se v preteklosti že zgodili različnim ateističnim aktivistom in profesorjem,” je dejal bangladeški preiskovalec Nahidul Islam. 

Profesor se je poleg službe udejstvoval tudi v kulturnih in glasbenih programih v skupnosti ter je v mestu Bagmara ustanovil glasbeno šolo. To mesto je sicer znano kot nekdanja utrdba skrajne islamistične skupine, poroča The Guardian.

Že četrti umorjen profesor z iste univerze
Sakhawat Hossain, sodelavka umorjenega profesorja, je dejala, da v javnosti nikoli ni govoril proti katerikoli religiji. ”Ukvarjal se je z glasbo, vodil je kulturno skupino ter izdajal literarno revijo,” je opisala Hossainova.

Siddique je že četrti profesor z omenjene fakultete, ki je bil umorjen s strani skrajnežev. Nekaj jih je bilo že aretiranih, a velik del prepovedanih islamističnih skupin še vedno obstaja. Kljub temu da je Islamska država prevzela odgovornost za nekatere umore v Bangladešu, oblasti še vedno zatrjujejo, da v njihovi državi ne obstajajo tuje islamistične organizacije.

M. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Zakaj je Nova Slovenija polovico mandata zavlačevala z ustanovitvijo parlamentarne komisije?

"Preiskovalna komisija o Gen-I je ustanovljena! Skrajni čas je,...

Afera na Švedskem: Policistke spale s pripadniki migrantskih tolp in izdajale podatke

"Zelo resno je," je dejal premier Ulf Kristensen, potem...

V istem dnevu kar dvakrat napihal

Moški z območja Novega mesta je v Laškem fizično...