Nemčija: Džihadisti bi z brezpilotniki napadli Euro 2024

Datum:

Podružnica teroristične celice, povezana z Islamsko državo, je objavila propagandni material, ki spodbuja džihadiste, naj ciljajo na nemške nogometne stadione v času poletnega evropskega prvenstvom. 

V zadnji številki revije Voice of Khorasan, publikacije, ki jo vodi ISKP ali Islamska država – provinca Horasan, je teroristična organizacija pozvala k džihadu na osrednjem evropskem nogometnem turnirju, ki poteka mesec dni v Nemčiji od 14. junija do 14. julija. V ozadju eksplozivnega brezpilotnika, ki leti nad nogometnim stadionom, je bil naslov “Če vas omejujejo in zatirajo na tleh, jih napadite z neba,” poroča Remix News.

Obenem je še zapisano navodilo, da naj se nevernike zbije z avtom, jih zabode z nožem, zastrupi ali se jim z naboji “razstreli možgane” ter jim zažge hiše. Nemške varnostne službe naj bi sporočilo že obravnavale kot resno grožnjo, zato krepijo nadzor in uvajajo različne ukrepe za boj proti kakršnim koli poskusom uporabe brezpilotnih letal proti stadionom. Dogodka naj bi se sicer udeležilo več sto tisoč nogometnih navijačev iz vse Evrope.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

RTV nastopa kot lakaj globoke države

Kako je izvrševanje "pravice do obveščenosti" videti na depolitizirani...

V državi z največjo muslimansko skupnostjo prišlo do napada na sinagogo

Policija je davi v mestu Rouen na severozahodu Francije...

Danes na Nova24TV: Film o najhujšem bratomoru 3450 slovenskih vojnih ujetnikov

Dr. Jože Dežman, predsednik vladne komisije za reševanje vprašanj...

Vabljeni na znanstveno konferenco Leto 1944 na slovenskem – osemdeset let pozneje

Študijski center za narodno spravo in Park vojaške zgodovine...