[Video] Rektor Majdič pred napisom F**K NATO kršil kodeks lastne univerze

Datum:

Radikalni levičarji so včeraj ponovili divjaštvo na Fakulteti za družbene vede in okupirali predavalnice, vodstvo fakultete in nasploh Univerze v Ljubljani pa se je uklonilo in potrdilo vladavine ulice pred demokracijo. Vodstvo FDV je namreč od Univerze v Ljubljani zahtevalo takojšnjo prekinitev sodelovanja z izraelskimi ustanovami. Študentje tako končujejo zasedbo, saj je senat FDV v celoti sprejel njihove zahteve.

                   

Še bolj bizarno pa je, da so v vodstvu pokazali svoje prave barve. Rektor Gregor Majdič je namreč dejal, da nihče izmed tistih v vodstvu univerze ne podpira delovanje Izraela. Žiga Turk pa je pri tem opozoril na etični kodeks Univerze v Ljubljani, ki pravi tako: “Politično oz. drugo agitiranje v prostorih ali na območju univerze, uporaba pedagoškega procesa in univerzitetnih sredstev za politične oz. druge neakademske namene pomenijo kršitev tega kodeksa.” A za njih demokracija ne velja, to so pokazali že od leta 2020 do 2022, je opozoril Nejc Brence. 

Vse članice univerze pozivajo k javni opredelitvi za priznanje Palestine
Dekan FDV Iztok Prezelj je pred dnevi v imenu vodstva fakultete dejal, da se načelno strinjajo s študenti in da je cilj vodstva FDV oblikovanje možnih skupnih stališč z njimi. Vodstvo FDV pa je tudi izrazilo podporo Palestini in označilo, da izraelska država izvaja genocid. Pozvali so tudi druge fakultete članice UL, nenazadnje tudi rektorat UL k javni opredelitvi v podporo svobodne Palestine.

Politkomisarji so očitno uspeli ukazati članicam Univerze v Ljubljani, s kom lahko sodelujejo in s kom ne. “FDV od Univerze v Ljubljani zahteva takojšnjo prekinitev akademskega in gospodarskega sodelovanja z izraelskimi raziskovalnimi in izobraževalnimi institucijami (ter podjetji), ki dokazano imajo povezave z vojaško-industrijskim kompleksom izraelske države. Tako zahtevamo tudi takojšnjo prekinitev vseh sporazumov, ki jih imajo Univerza in njene članice z ustanovami v Izraelu ali na okupiranih palestinskih ozemljih.”

https://twitter.com/EdvardKadic/status/1790077233651945768?t=K0OWvy-xlj127iWfPuXLvQ&s=19

F**k NATO?
Na višji nivo bizarnosti pa je šel rektor Gregor Majdič, ki je za Pop TV dal intervju pred F**k NATO napisom in dejal: “Mislim, da smo vsi na istem čolnu in da imamo enake poglede. Nihče izmed nas v vodstvu univerze ne podpira delovanja Izraela.” Rektor tako dopušča od nedovoljenega uzurpiranja predavalnic, kršitev etičnega kodeksa pa vse do zapisov proti NATU in EU.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Nemško sodišče obsodilo mladoletnega radikalnega islamista

15-letniku, ki je lansko leto načrtoval teroristični napad na...

Biden prepričljivo izgubil prvo debato s Trumpom

Predsednik Joe Biden in nekdanji predsednik Donald Trump sta...

Vladini “uličarji” zdravnikom grozijo s smrtjo

Trenutni vladi je s pomočjo medijev uspelo izpeljati projekt...