Olimpiji kot prvi na poti v Ligo prvakov stoji slovaški Trenčin

Datum:

Olimpija se po zelo dolgem času znova mudila na evropski sceni, po še nekoliko daljšem času pa tudi v Ligi prvakov. Kako dolgo bo trajalo njihovo popotovanje v kvalifikacijah, pa bo jasno že prihodnji mesec, ko bodo na sporedu tudi prve tekme. Prvo tekmo bodo zeleno-beli odigrali doma, njihov nasprotnik pa bo slovaški Trenčin.

Žreb v Nyonu za drugi krog kvalifikacij v Ligi prvakov je za nami. Ob možnih nasprotnikih – Dinamo Zagreb, Salzburg, Trenčin, Qarabak in Šeriff Tiraspol – se bo Olimpija pomerila s slovaškim prvakom Trenčinom.

Zadnje izkušnje s Slovaki niso ravno dobre
Prvo tekmo bo Olimpija odigrala pred domačimi gledalci v Stožicah 12. ali 13. julija, povratna tekma na Slovaškem bo odigrana 19. ali 20. julija. Olimpija že ima izkušnje s slovaškimi predstavniki – v zadnjem obdobju so odigrali kar štiri tekme proti Žilini, vendar izkušnje niso bile ravno najboljše. Skupno so zabeležili tri poraze in eno samo zmago. Nazadnje sta se ekipi pomerili v tem zimskem premoru, ko je Žilina zmagala z 2 : 0. Olimpija in Žilinai pa sta se leta 2013 pomerili tudi v kvalifikacijah za Ligo Evropa; takrat je Olimpija dobila prvo tekmo s 3 : 1, v gosteh pa izgubila z 2 : 0 in izpadla. Seveda si upamo in želimo, da bi zeleno-belim letos uspelo proti Trenčinu, napredovanje v tretji krog jim prinaša še vsaj štiri tekme na evropskih prizoriščih.

Ob 13. uri bo na sporedu še žreb 1. kroga kvalifikacij za Ligo Evropa (Domžale in Gorica).

Ob 14:30 pa bo na sporedu še žreb 2. kroga kvalifikacij za Ligo Evropa (Maribor).

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Prekršek za izmaličen obraz, obsodba za nekaj besed proti prvorazredni

"Zanimivo, da je fizični napad na nekoga lahko tudi...

Migrantsko nasilje vse pogostejše na ulicah Ljubljane

Aprila novo posilstvo v Ljubljani, gre spet za migrante?...

Bo “prešuštvo” s Pfizerjem ustavilo Von der Leynovo?

V zadnjem času je v javnosti močno odmevala "romanca"...