Po italijanski zmagi nad Španci je Islandija poskrbela še za brexit

Datum:

Nogometaši Islandije so v zadnji tekmi osmine finala na evropskem prvenstvu v Franciji v Nici presenetljivo premagali Anglijo z 2 : 1 in si zagotovili četrtfinalni nastop, kjer se bodo v nedeljo, 3. julija, v Parizu pomerili z gostitelji prvenstva. Nogometna reprezentanca Italije je v osmini finala evropskega prvenstva v Saint Denisu v Franciji premagala Španijo z 2 : 0. 

V ponovitvi finala zadnjega EP sta se udarili Italija in Španija, na zadnji tekmi osmine finala pa Anglija in Islandija. Azzurri so se v derbiju osmine finala maščevali furiji za poraz iz leta 2012, ko je bil v Kijevu rezultat 0 : 4. Italijane v četrtfinalu čaka nov težek obračun, v Bordeauxu bo v soboto ob 21. uri njihova nasprotnica svetovna prvakinja Nemčija.

Gola za Islandijo sta prispevala Ragnar Sigurdsson (6.) in Kolbeinn Sigthorsson (18.), medtem ko je častni zadetek za Angleže že v četrti minuti z enajstih metrov dosegel kapetan Wayne Rooney.

Nogometni palček je v Nici pripravil prvovrstno senzacijo. Islandsko polprofesionalno moštvo – več kot polovica nogometašev ima namreč poleg igranja nogometa redne službe – je nadigralo ekipo iz domovine nogometa. Čvrsta obramba in prepričljiva strela sta bila dovolj za tokrat povsem razglašene in prepočasne Angleže.

https://twitter.com/k_blaugrana/status/747535899148357632

Znani vsi četrtfinalisti
Po zadnjih dveh tekmah osmine finala evropskega prvenstva v nogometu v Franciji je znanih osem reprezentanc, ki bo turnir nadaljevalo v četrtfinalu. To so Poljska, Portugalska, Wales, Belgija, Nemčija, Italija, Francija in Islandija. V četrtek se bodo v prvem polfinalu v Marseillu pomerili Poljaki in Portugalci, v petek bo v Lillu dvoboj za polfinale med Walesom in Belgijo, v soboto bo v Bordeauxu tekma med Nemčijo in Italijo, v nedeljo pa še obračun v Saint-Denisu med Francijo in Islandijo. Vse tekme bodo ob 21. uri.

Izidi, osmina finala:
- sobota, 25. junij:
Poljska - Švica              6:5 (0:1, 1:1) - po enajstmetrovkah
Wales - Severna Irska        1:0 (0:0)
Portugalska - Hrvaška        1:0 (0:0, 0:0) - po podaljšku
- nedelja, 26. junij:
Francija - Irska             2:1 (0:1)
Nemčija - Slovaška           3:0 (2:0)
Belgija - Madžarska          4:0 (0:1)
- ponedeljek, 27. junij:
Italija - Španija            2:0 (1:0)
Islandija - Anglija          2:1 (2:1)

 

M. P., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Mestni svetnik Primc: Dogajajo se veliki premiki okoli C0, a ni še konec

"Stroka že od istega začetka opozarja na to; in...

[Javnomnenjska anketa] SDS se obeta visoka zmaga na evropskih volitvah

Podpora vladi Roberta Goloba še naprej pada. Po zadnji...

Nad nekdanjega ministra poslali policijo!

Danes zjutraj sta policistki obiskali nekdanjega ministra za kulturo...

Branko Grims bo danes predstavil “Zmago dobrega” v Rovtah

Poslanec SDS in kandidat za evropskega poslanca mag. Branko...