Operater A1 grenil življenje Alešu Hojsu: Ali župan Kamnika pričakuje, da bo telefonske račune občine poravnal njegov protikandidat na volitvah v DZ ali gre le za šlamastiko v poslovanju A1?

Datum:

Aleš Hojs je imel v preteklih dveh mesecih neizmerne težave z e-računi, ki mu jih je telefonski operater A1 pošiljal v njegovo spletno banko. Res, da je Hojs zgleden državljan, vendar računa za mobilne številke, ki jih uporablja Občina Kamnik, torej župan Marjan Šarec, ne namerava plačati. V podjetju A1 so se Hojsu, kot tudi občini Kamnik, opravičili za nastalo situacijo.

Lahko bi zapisali: Saj ni res, pa je! Aleš Hojs je tisti “srečnež”, ki je dobil čast prejemati spletni račun Občine Kamnik za mobilne storitve, pa čeprav ni opravil niti enega klica z njihovimi številkami oziroma naročenimi mobilnimi paketi. No, je pa iz prve roke izvedel, kolikšen račun v resnici plačuje občinska pisarna župana Šarca, s katerim se bosta “udarila” na volitvah za Državni zbor, saj se bosta oba potegovala za poslanski stolček prav v Kamniku.

Hojs je račun za mobilne storitve A1 za Občino Kamnik dobil neposredno v njegovo spletno banko, ker bi moral le še klikniti “plačaj” in bi bil račun plačan. “Tega pa nisem naredil, ker vedno pogledam, kaj plačujem,” je dejal Hojs. “Očitno je, da Šarec poskuša udejanjiti tisto, kar je govoril na predsedniških volitvah, da si bomo malo razdelili bogastvo.”

 

Hojs je nato nemudoma ukrepal in A1 poslal pritožbo, saj mu ni jasno, kako bi lahko prišlo do takšne napake. Je morda občina za plačilo sporočila Hojsov transakcijski račun?

Ko se pritožiš in isti račun prejmeš še enkrat
Predsednik VSO je v pritožbi zapisal, da je “v spletno banko prejel račun Občine Kamnik, kar kaže na popolni kaos v poslovanju vaše družbe (ali poslovanju banke NKBM?!). Upam, da predmetni račun ne predstavlja prvo stopnjo nacionalizacije (novega socializma), ki ga je v svojih nastopih prezentiral Marjan Šarec in da bomo državljani plačevali njegove oz. stroške občine, ki jo vodi” ter dodal, naj to zadevo čim prej uredijo. Vendar pa je očitno naletel na gluha ušesa zaposlenih na A1 ali pa samo na osebo, ki je funkcionalno nepismena, saj so mu v spletno banko ponovno dostavili isti račun, le z drugim datumom.

Poraja se vprašanje: Kdo vse je dobil (in plačal) položnico, ki sploh ne pripada njemu?!
Hojsu so iz podjetja A1 pred kratkim po nekajtedenskem ignoriranju le odgovorili, na kratko so zapisali: “Prejeli smo vaše obvestilo glede prejemanja računov, ki se ne nanašajo na vašo telefonsko številko. Za nepravilnosti in nastale nevšečnosti se vam iskreno opravičujemo. Nepravilnost pri prejemanju računov Občine Kamnik v spletno banko smo odpravili. Tovrstnih računov v prihodnje ne boste več prejemali.” Ob tem pa ne moremo mimo resnega vprašanja: Če je Hojs prejemal položnice od Občine Kamnik, kdo vse je še dobil položnico (in jo tudi plačal), ki dejansko sploh ne pripada njemu?

Marjanca Scheicher

Sorodno

Zadnji prispevki

Švedska: Dva Britanca v avtomobilu ustreljena in zažgana!

Več kriminala kot na Švedskem se zgodi le še...

Globalni digitalni kolaps: v Krki izpad celotnega računalniškega sistema

Uporabniki Windowsa po vsem svetu se srečujejo s t....

Trump ob koncu konvencije RNC napovedal deportacijo nezakonitih priseljencev in podpornikov Hamasa

Donald Trump je tudi uradno republikanski predsedniški kandidat. Nominacijo...

Ministrica se še naprej trudi razdeliti neuporabne Linux računalnike

Ministrica za digitalno preobrazbo  Emilija Stojmenova Duh bi morala...