Aktivisti za pravice živali želeli doseči spremembo imena vasi v Veliki Britaniji, da bi bila bolj veganom prijazna

Datum:

Aktivisti za pravice živali so se odločili, da bi bilo bolje, če se ime angleške vasice Wool (v sodobnem prevodu volna) preimenuje v “Veganska volna”. Vaščani so se predlogu nasmejali in ga zavrnili, saj je ime vasice starejše od tisoč let in pomeni v izvirniku “izvir vode”.

Aktivistom za pravice živali te dni ne gre ravno najbolje, zato si morajo sproti izmišljevati najbolj bizarne zahteve, s katerimi bi lahko upravičili svoje delovanje. Ena takih je po poročanju Voice of Europe zahteva do prebivalcev vasi Wool, ki se nahaja v okrožju Dorset in že tisoč let nosi isto ime.

“Wool (volna) promovira krutost do ovc,” je v pismu vaški skupnosti Wool zapisala direktorica organizacije PETA Elisa Allen in podala prošnjo, naj spremenijo ime vasi. Allenova je celo obljubila, da bo dva tisoč gospodinjstev v zahvalo za spremembo imena prejelo “krutosti-proste” “volnene” odeje, narejene iz bananinega lubja.

Vaščani so se predlogu nasmejali, sploh ker ime vasice ne izvira iz volne, kakor bi lahko domnevali nepoučeni, temveč je to stara angleška beseda za izvir vode. Vaški svet je prošnjo organizacije PETA objavil na Facebooku, kjer so vaščani v večini brili norce iz nje, ne da bi se ji resno posvetili. “To je smešna zahteva, ki je sprožila kar veliko vrvenja po vasi. Nekaj ljudi je bilo celo užaljenih, medtem ko se preostali zabavajo,” je povedala Cherry Brooks iz vaškega mestnega sveta.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

63. Sevniška salamijada

Društvo salamarjev Sevnica aktivno skrbi za ohranjanje tradicije, dviguje...

30 let pozneje: Zarota Depala vas

Nedavno se je predsednik SDS Janez Janša odzval na...

Grozljive posledice legalizacije evtanazije v Kanadi, ki prihajajo tudi k nam

Evtanazija in samomor s pomočjo sta sprva v Kanadi...

Milei Ukrajini predal helikopterja, ki ju je Argentina prejela od Rusije

Argentina je Ukrajini predala dva večnamenska helikopterja Mi-171E, ki...