Američani začenjajo uradno preiskavo, če je “kitajski virus” dejansko pobegnil iz laboratorija v Wuhanu

Datum:

Ameriški predsednik Donald Trump je v petek javno napovedal, da bodo ZDA nadaljevale s preiskavo izvora novega koronavirusa. Ob tem je bil še posebej izpostavljen t. i. wuhanski laboratorij za virološke preiskave. Zadnje čase se namreč vse glasneje namiguje, da bi novi virus lahko izviral prav od tam. Če bi se domneve potrdile, bi to sprožilo ogromen pritisk na kitajske oblasti, saj je po svetu doslej že več kot 2 milijona okuženih in več 100 tisoč mrtvih zaradi novega virusa. 

                   

Kot poroča ameriška televizija FoxNews, bodo Američani nadaljevali s preiskavami glede izvora novega koronavirusa. Ob tem se izpostavlja laboratorij za virološke preiskave v Wuhanu kot možen izvor, kjer naj bi potekale mikrobiološke raziskave z namenom izdelave biološkega orožja. Toda po drugi strani so mnogi prepričani, da je virus posledica naravne mutacije in prenosa z živali na ljudi. Ameriške tajne službe intenzivno zbirajo podatke v zvezi s tem, poroča Fox News.

V javnosti se pojavljajo ugibanja, da bi virus lahko nastal v laboratoriju, vendar je zaenkrat videti, da naj bi novi virus mutiral in se prenesel z živali na človeka v skladu s pričakovanimi vzorci tovrstnega poteka. V to so prepričani številni ugledni znanstveniki po svetu. Po njihovem prepričanju virus ni laboratorijskega izvora.

Foto: epa
Mike Pompeo je ob tem izrazil prepričanje, da se je virus prvič pojavil prav v bližini laboratorija, in sicer zgolj nekaj kilometrov stran od njega. Tujim znanstvenikom ob tem ni bil dovoljen vpogled v že omenjeni laboratorij. Če bi se namreč izkazalo, da je virus nastal v tamkajšnjem laboratoriju, bi to sprožilo ogromen pritisk na kitajske oblasti, saj je po svetu z virusom okuženih preko dva milijona ljudi, na 100 tisoče ljudi pa je za posledicami novega virusa umrlo.

Svetovna zdravstvena organizacija naj bi delovala pod vplivom Kitajske

Nedavno so se že pojavile novice, da je Svetovna zdravstvena organizacija pod močnim vplivom Kitajske. Na kitajskih znanstvenih raziskavah naj bi temeljila tudi njena javna poročila. S tem WHO postaja soodgovorna za prikrivanje resnosti zdravstvene situacije v njeni začetni fazi. Kitajska bi morala zato nositi posledice svojega neodgovornega ravnanja .

Domen Mezeg

 

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...

[Video] Divji zahod: Kompilacija posnetkov, kako se je Vučić lotil volitev

Prejšnjo nedeljo so v Srbiji potekale lokalne volitve, na...

To je ženska, ki je spala s 300 osebami na leto, petimi na dan, mama jo podpira!

Annie Knight je obogatela z ustvarjanjem vsebin za odrasle....

Zmaga? Ne. Moralni poraz brez primere v zgodovini!

Evropske volitve so sicer pokazale prevlado Janševe stranke, ki...