Amerika na nogah: Hinavski levičarski Hollywood se je zavil v popoln molk, ko se je njegov slavni filmski producent znašel v središču afere spolnega nadlegovanja žensk!

Datum:

Združene države Amerike pretresa velik seksualni škandal – slavni hollywoodski filmski producent Harvey Weinstein, ki se je podpisal pod številne velike filmske uspešnice tako znanih režiserjev, kot so Quentin Tarantino, Robert Rodriguez, Martin Scorsese in Giuseppe Tornatore, se je namreč znašel v središču hudih obtožb, da je v zadnjih treh desetletjih svojega delovanja v filmski industriji spolno tako ali drugače nadlegoval na desetine ženskih sodelavk, od igralk do producent, stažistk in drugih uslužbenk v Hollywoodu. Otoški časnik Daily Mail poroča, da so uporabniki socialnih omrežij na nogah predvsem zaradi dejstva, da je celoten Hollywood, znan po svoji aktivistični levičarski politiki, ki ves čas napada aktualnega predsednika države Donalda Trumpa, ostal modro tiho. Hinavski voditelji humorističnih in satiričnih pogovornih šovov, kot je slavni Saturday Night Live, ki se vsakič, brez izjeme, čez vikend lotijo raznovrstnih tem, ki so v ZDA priljubljene med tednom, namreč niti z besedo niso omenili Winsteinovega seksualnega škandala. Gre za iste ljudi, ki izkoristijo sleherno priložnost, da Republikance označijo za nestrpneže. Kje so zdaj levičarski aktivisti, feministični lobiji in druge borke za pravice žensk, se sprašujejo mnogi v ZDA, ki Hollywood označujejo za skrajno hinavskega.

Slavni sobotni večerni humoristični šov Saturday Night Live (SNL) je minuli konec tedna opustil svojo tradicionalno humoristično otvoritev, saj se je poklonil žrtvam masakra v Las Vegasu. SNL se je spomnil tudi pravkar preminulega rock glasbenika Toma Pettyja, ostal pa je modro tiho na ravno tako pomembno temo preteklega tedna, Weinsteinovo zgodbo o spolnih zlorabah. Najbolj slavni voditelji zabavnih pogovornih oddaj, Jimmy Kimmel, Stephen Colbert, Seth Myers in Jimmy Fallon, so se znašli pod plazom kritik, ker se niso lotili hollywoodskega medijskega mogula. Igralka Rose McGowan pa je ena redkih, ki je druge “hollywoodske dame” okrcala zaradi njihovega molka.

Weinstein se je na tapeti medijev znašel zaradi članka v časniku New York Times, ki je razkril, da je šef studia Miramax več desetletij spolno nadlegoval ženske uslužbenke. To je Weinsteina prisililo v javno pisno priznanje, v katerem je zapisal, “da je moje obnašanje v preteklosti povzročilo mnogo gorja in bolečin“. New York Times je poročal, da je Weinstein dosegel zunajsodno poravnavo v vsaj osmih različnih tožbah, ki so jih vlagale prizadete hollywoodske dame. Ashley Judd in Rose McGowan sta samo dve izmed hollywoodskih igralk, ki sta bili žrtvi Weinsteinovega spolnega nadlegovanja. Številne druge igralke so zaradi zunajsodne poravnave primorane o zadevi molčati.

Foto: EPA. Jimmy Kimmel, voditelj večernega pogovornega šova.

Škandal: Vse igralke, ki so se spravile na Donalda Trumpa in opozarjale na pravice žensk, tokrat ostale popolnoma tiho
Hollywoodski molk seveda ni ostal neopažen tudi med politiki. Oglasil se je celo sin Donalda Trumpa, Donald Trump mlajši, ki je na Twitterju okrcal komedijanta Jimmyja Kimmela in ga pozval, naj komentira, kaj si misli o Weinsteinu. Ni namreč tako dolgo nazaj, ko se je Kimmel norčeval iz predsednika države, ker je večerne pogovorne šove označil za “nič kaj smešne”. Prav tako je celoten Hollywood v času ameriške predsedniške tekme takoj pograbil posnetek iz leta 2005, ko se je Donald Trump domnevno pošalil na račun žensk s frazo “grab them by the p*ssy”.

Foto: YouTube. Predsednik Donald Trump je okrcal ustvarjalce sobotnega šova Saturday Night Live, da ne dosegajo več humorističnih standardov iz zlatih devetdesetih.

Spomnimo. Trump se je zaradi omenjenega posnetka znašel na tnalu Hollywooda. Številne slavne igralke, ki večinoma pripadajo demokratski opciji, so ostro kritizirale takratnega republikanskega predsedniškega kandidata in se zgražale nad njegovo primitivno retoriko. Prvorazredne igralke, kot so Meryl Streep, Nicole Kidman, Gwyneth Paltrow, Kate Hudson, Julianne Moore, Cate Blanchett, Renee Zellweger, Angelina Jolie, Salma Hayek, Penelope Cruz, Toni Collette, Minnie Driver in Uma Thurman, so takrat vse po vrsti okrcale Trumpa zaradi šovinizma in pozivale k spoštovanju žensk.

Tokrat so vse, brez izjeme, tako kot njihovi kolegi iz pogovornih oddaj, ostale povsem tiho. In to je dokaz, kako bedno hinavski je demokratski Hollywood, še dodajajo pri Daily Mailu.

L. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

V berlinskih bazenih bo zaradi migrantov potrebna posebna aplikacija

Na zunanjih nemških bazenih bodo primorani prihajajočo poletno sezono...

Trije ustavni sodniki: Večina Ustavnega sodišča je prekoračila zakonska pooblastila!

Trije ustavni sodniki so se ogradili od današnje izjave...

Janša: Nika Kovač vodi Soroševo kampanjo za razkroj Evrope

"Soroševa kampanja Inštituta 8. marec za razkroj Evrope. Formula...

[Video] Čadež: Moje imenovanje na vrh “leve utrdbe” je bilo kot biku pokazati rdečo zastavo!

"Meni uradno očitajo stvari, za katere nimajo nobenih dokazov,...