Angela Merkel v sanjskem svetu: “Zadeta” od migrantov pozablja, kdo jo je izvolil

Datum:

Zdi se, da nemška kanclerka Angela Merkel živi v nekem namišljenem svetu. Zagovarja, da je Nemčija varna in da bodo še naprej sprejemali migrante, medtem pa se v Nemčiji vrstijo teroristični napadi in posilstva.

Merklova je danes v nemškem parlamentu ponovno razburila, ne le nemško temveč tudi evropsko in svetovno javnost. Med razpravo o proračunu za prihodnje leto je branila migrantsko krizo in negirala vse občutke Nemcev, ki se pritožujejo, da se v svoji domovini zaradi migrantov ne počutijo več varne. “Nemčija bo ostala Nemčija – z vsem, kar imamo radi in nam je drago,” je pri svojem vztrajala Angela Merkel ter v svoj načrt dodala, da je treba združiti moči proti stranki Alternativa za Nemčijo.

Njena bizarna prioriteta
Ob vseh varnostnih problemih in terorističnih napadih, ki pestijo Nemčijo, je prav bizarno, da je v Merklinem načrtu predvsem združitev moči proti mladi stranki Alternativa za Nemčijo (AfD). Seveda pa mora najprej poskrbeti zase in za svoj stolček, saj ji AfD predstavlja resno grožnjo za politični obstanek. Na zadnjih volitvah v nemški zvezni deželi Mecklenburg-Predpomorjansko, od koder Merklova tudi prihaja, je namreč dobila bolečo zaušnico. AfD so bili z 20,8 odstotki takoj za vladajočimi levičarskimi Social-demokrati, Merklova pa je v svojem domačem kraju zbrala samo 19 odstotkov in si tako prislužila rekordno najslabši rezultat stranke doslej.

Gluha za prošnje Nemcev, za migrante pa neprestano v “pasji pozi k nogi”
Kot da sploh ne sliši, kaj ji govori narod, ki jo je izvolil, Merklova vztraja pri svojem in še naprej zagovarja “svojo” migrantsko politiko. Pravi, da se je Nemčija vse od ustanovitve zvezne republike vedno znova spreminjala, spremembe pa niso slabe. Še več – Merklova je kljub številnim brezdelnim migrantom v Nemčiji prepričana: “Razmere danes so bistveno boljše kot pred letom dni,” ob tem pa je še poudarila njeno odlično sodelovanje z Erdoganom in njun dogovor glede premagovanja migrantske krize. A tudi tu jo skrbijo predvsem migranti. “Odkar imamo ta dogovor, v Egejskem morju skorajda ni nihče več utonil. Gre tudi za model za prihodnje sporazume z Egiptom, Tunizijo in morda nekoč tudi z Libijo,” je še povedala med današnjo razpravo v parlamentu, Nemci pa so verjetno ob tem videli le sliko novo-prihajajočih migrantov še iz drugih delov tretjega sveta.

M. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Putin in Hamas imata enak modus operandi glede načina vojskovanja

Franco Fiumara je doktor pravnih in političnih ved. Je...

[Video] Ne prav bistre Golobove objave

"Izgleda kot osnovnošolec, ki se nekej pifla na pamet....

[Video] “Vsi smo Uroš Jernejc!”

Ljubljanski župan Zoran Janković zastruplja vodo in uničuje vse,...

Klofuta Klakočar Zupančičeve

Za tovarne laži, ker smo pisali, da dodatno dela...