Anketa: Bidna se bodo spominjali kot “enega najslabših predsednikov” v ameriški zgodovini

Datum:

Anketa raziskovalnega inštituta Rasmussen Reports je v sredo pokazala, da je večina volivcev prepričana, da se bodo predsednika Joeja Bidna spominjali kot “enega najslabših predsednikov” v zgodovini ZDA.

V anketi so anketirance vprašali: “Ali bo predsednik Joe Biden znan kot eden najboljših predsednikov ali eden najslabših predsednikov v ameriški zgodovini?”

Večina, to je 54 odstotkov, jih je dejala, da si ga bodo zapomnili kot enega najslabših predsednikov, sledila mu je četrtina, ki je dejala, da je bilo njegovo predsedovanje “povprečno”, in 15 odstotkov jih je dejalo, da si ga bodo zapomnili kot “enega najboljših predsednikov”. Joe Biden niti ni mogel zbrati večine demokratov, da bi ga označili za “enega najboljših predsednikov”, saj je večina v tej skupini, 39 odstotkov, dejala, da je njegovo predsedovanje “povprečno”.

Se spomnite, ko je premier Janez Janša na dan volitev dejal, da sicer spoštuje Bidna in njegove politične dosežke, vendar da če bo izvoljen, bo eden najšibkejših predsednikov v zgodovini in dodal, da v tem času svet potrebuje močno ZDA, kot nikoli doslej. Čeprav je bil (pričakovano) Janša deležen pogroma slovenske levice, se je napoved približala resnici. Nedavna raziskava je namreč pokazala, da večina Američanov meni, da je eden najslabših predsednikov v ameriški zgodovini, med njimi so tudi demokrati, ki so ga izvolili.

Trump je imel na isti točki predsedovanja bistveno večjo podporo
Rezultati sovpadajo tudi z najnovejšo Bidnovo oceno odobritve, ki trenutno znaša 39 odstotkov, medtem ko jih 59 odstotkov ne odobrava. Po poročanju Rasmussen Reports je Bidnova 39-odstotna ocena odobravanja deset točk nižja od 49-odstotnih, ki jih užival  Donald Trump na isti točki svojega predsedovanja, 2. februarja 2018. Podobno je anketa Wednesday Morning Consult/Politico pokazala, da Bidna odobrava le 39 odstotkov. Od tega jih 17 odstotkov “močno” odobrava.

Donald Trump v nagovoru iz Bele hiše (Foto: Zajem zaslona)

Kot poroča Breitbart News, so anketiranci Bidna slabo ocenili tudi z ravnanjem v času koronavirusa. Sedemnajst odstotkov jih je dejalo, da je Biden obvladoval pandemijo odlično, 40 odstotkov pa jih je reklo, da se je z njo slabo spopadel.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Zala Klopčič: Ljudje, ki spreminjajo spol, ne bi smeli biti zaposleni v šolstvu

S spletno komentatorko Zalo Klopčič smo se pogovarjali o...

Matjaž Han je novi predsednik SD

Matjaž Han je novi predsednik Socialnih demokratov. V drugem...

Vili Kovačič želi odpraviti neustavnosti referendumskega zakona

Vili Kovačič je na Ustavno sodišče RS vložil pobudo...

Tretjina azilantov v Avstriji je povsem nepismenih

Kar dve tretjini migrantov, ki so jim lani v...