Anže Božič s POP TV je pravi papagaj portala Necenzurirano

Datum:

Novinar POP TV Anže Božič je v petek pripravil prispevek o novem kandidatu predsednika Pahorja za ustavnega sodnika, Janezu Kranjcu. Ta je skoraj dobesedno citiral članek portala Necenzurirano, ki so ga kot prvi objavili na ta dan. 

                   

Da je POP TV očitno levičarsko trobilo pove podatek, da tam redno citirajo zgodbe, ki jih odprejo na portalu Necenzurirano. Kot vemo, gre za spletni portal medijskega tajkuna Martina Odlazka s skritim načinom financiranja, njihove glavne teme pa so v veliki večini protivladne insinuacije. Sprego Necenzurirano-POP TV so v petek ponovno pokazali na primeru kandidata za ustavnega sodnika dr. Janeza Kranjca.

V informativni oddaji 24ur so prispevek pričeli z odmevnim obračunom premierja Janeza Janše z ustavnim sodiščem, ko so ti razveljavili odlok o prepovedi potovanj v države z rdečo epidemiološko sliko, nato pa so v to godljo potisnili še predsednika Boruta Pahorja, ki je v teh razmerah predlagal novega kandidata za ustavnega sodnika.

Je večji problem nekvalitetno ustavno sodišče ali pravni strokovnjak s konservativnimi nazori?
Enega največjih strokovnjakov za rimsko pravo v svetovnem merilu so takoj ožigosali za konservativnega nazadnjaka, ki bo tehtnico na ustavnem sodišču nagnil v prid vladajoči koaliciji in “po meri desnice“. Gre za težke besede, ki jih niso uporabljali niti takrat, ko so po najavi poslanke Jasne Murgel, da bodo “menjali ustavne sodnike“, na najvišje sodišče za varstvo človekovih pravic ter ustavnosti in zakonitosti, dobesedno kadrirali najslabše pravnike iz kroga levice ter nekdanjega premierja Mira Cerarja. Namesto, da bi na POP TV problematizirali strašanski upad kvalitete ustavnega sojenja ter sodne zaostanke, so napadli profesorja Kranjca.

Ustavni sodniki iz kroga osebnih prijateljev ter sodelavcev nekdanjega premierja Mira Cerarja.

Novinar Anže Božič je pri tem uporabil skoraj identične besede portala Necenzurirano, kjer pišejo, da profesor Kranjc “velja za izrazito desno usmerjenega pravnika, ki prihaja iz vplivnih katoliških krogov“. Poleg tega je izpostavil, da je ustavno sodišče že mesece tarča napadov predsednika vlade in njegovih satelitov, s čimer je mislil ravno na Novo24TV. S tovrstnim poročanjem bodo na POP TV največ škode naredili prav demokraciji in pravni državi, saj je bilo prav ustavno sodišče njun zadnji branik.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Evropska poslanka Romana Tomc postala podpredsednica največje politične skupine v Evropskem parlamentu

Evropska poslanka Romana Tomc iz vrst največje opozicijske stranke...

Nad omrežje Jankovićevega tesnega prijatelja ZDA uvedle sankcije

Tesnega prijatelja ljubljanskega župana Zorana Jankovića, predsednika Republike Srbske Milorada...

Argentina: mesečna inflacija je najnižja v dveh letih in pol

Mesečna inflacija je v Argentini padla na 4,2 odstotka....