Arsenovičevo panoramsko kolo sredi mesta. Navodila pa v srbo-hrvaščini!

Datum:

Saša Arsenovič, sedanji župan MO Maribor, ki se poteguje za svoj drugi mandat, se kar ne more otresti afer in neumnosti, ki jih dela. Tokrat je predmet posmehovanja, oziroma kar sramote veliko (beri drago) kolo sredi njegove “dnevne sobe” na Koroški cesti, kjer se nahaja tudi njegova gostilna.

Na mariborskem Glavnem trgu je Arsenovič postavil nekakšno spektakularno panoramsko kolo, ki naj bi predstavljalo posebnost letošnjega programa Čarobni Maribor. Sicer Maribor ni nič kaj bolj in čarobno okrašen  kot prejšnja leta, je pa kolo neke vrste atrakcija, čeprav draga. Stoji pa zanimivo prav na mestu, kjer v neposredni bližini stojita dve njegovi gostilni.

S kolesom, razen da je cena 7 evrov za nekaj minut resnično draga, sicer ne bi bilo nič narobe, če ne bi bila navodila za ljudi napisana kar v hrvaškem jeziku. In najbolj zanimivo je to, da je na to opozoril Mariborčan, ki po rodu ni Slovenec. Pa ne le to. Celo na FB strani “Visit Maribor” so zapisali, da je panoramsko kolo “otvoreno!”

Po številnih protestih in zgražanjih meščanov, so na občini navodila vendarle zapisali v slovenščini. Ali lahko kateri župan mestu naredi večjo sramoto, kot prav Arsenovič?

E-Maribor

Sorodno

Zadnji prispevki

Multimilijonarska filmska zvezda se je označila za “srednji razred”

Filmska zvezda Cate Blanchett je na spletu pritegnila precej...

SDS slovenskim ribičem: “Niste sami!”

Slovenska demokratska stranka je vložila predlog spremembe zakona, s...

Politično klanje med “koalicijskima” Volkom in Brglezom zaradi Palestine

Do slovenskega priznanja Palestine še vedno ni prišlo. Radikalnejši...