Avstrijska policija se je spravila nad žrtev, ker se je z nožem ubranila sirskega spolnega predatorja

Datum:

Pričakovati je, da se bo roka pravice postavila na stran žrtve (poskusa) posilstva in ne posiljevalca, a očitno ni vedno tako. Žensko, ki se je v Avstriji z nožem ubranila domnevnega posiljevalca, je policija obtožila povzročitve telesnih poškodb. 

Dunajska policija je svoje sporočilo za javnost podala šele tri dni po šokantnem poskusa posilstva, ko se je žrtev ubranila z nožem in pri tem ranila domnevnega spolnega predatorja sirskih korenin. In še tedaj je izjavo podala na zahtevo medijev. Policija je mlado žensko ob tem obtožila povzročitve telesne poškodbe, ker je zabodla svojega napadalca, navkljub dejstvu, da je bil ilegalec aretiran, ker ji je skušal storiti silo, poroča Remix News.

Prejšnji torek malo pred polnočjo  je 22-letnica želela vstopiti v svojo stanovanjsko hišo, ko je doživela povsem nepričakovan napad. Napadalec je žensko porinil na dvorišče, jo zgrabil za intimne dele telesa in svojo žrtev potisnil na tla. Okoliščine poskusa posilstva pa so se nenadoma dramatično spremenile. Ženska je bila namreč dovolj pri sebi, da je izvlekla iz torbice nož. Napadalca je nekajkrat zabodla, dokler svoje žrtve ni izpustil, pograbila svojo torbico in hudo poškodovana pobegnila.

Posilstvo (Foto: pinterest)

Spolnega predatorja so policisti kmalu po dogodku odkrili. Imel je številne ureznine in vbodne rane. Nahajal se je na bližnji postaji podzemne železnice, od koder so ga odpeljali v bolnišnico. Ko so ga oskrbeli, je bil 24-letnik aretiran. Gre za sirskega prosilca za azil. Kot je znano, je bil pod vplivom alkohola in z manjšo količino marihuane v žepu. Sicer je zločin sprva zanikal. Policija je slabo novico za javnost sporočila šele v petek, zato jo nekateri Avstrijci obtožujejo prikrivanja informacij.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Iranski režim v lanskem letu usmrtil kar 834 nedolžnih ljudi

V Iranu so lani usmrtili 834 ljudi, kar je...

Znanstveno konferenco Alma Mater Europaea bo odprla komisarka Šuica

Alma Mater Europaea med 18. in 13. marcem prireja...

Predstavitev nove knjige o komunističnih zaporih in taboriščih med leti 1945 in 1954

Študijski center za narodno spravo vabi na predstavitev znanstvene...

V Brežicah vre; danes izredna seja o novem vladnem migrantskem centru

Občinski svet Brežice bo danes zasedal zaradi vladne napovedi...